Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás cseppek

Málnás cseppek
Málnás cseppek
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam öt éves forma lehetett, amikor beleharapott, és a következő véleményt alkotta: "Anya, ez mennyország!" Eredetileg Lajos Mari receptje.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A ragasztáshoz és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Omlós tésztát készítünk: a lisztet elmorzsoljuk a fagyos margarinnal, hozzáadjuk a diót, a porcukrot, egy csipet sót, a tojássárgát és a vanítiás cukrot. Gyorsan összegyúrjuk, fél órára letakarva hűtőbe tesszük.
  2. Egy hét centiméteres pogácsaszaggatót csepp alakúra összenyomunk. (Ha nem akarjuk így hagyni, később visszaalakítható kerekre.)
  3. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, kiszúrjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsiben világosra sütjük a cseppeket.
  4. Ha kihűlt, kettőt-kettőt málnalekvárral összeragasztunk.
  5. A tojásfehérjét felverjük, belekeverjük a citromlét, hozzáadjuk a porcukrot, és tovább verjük, míg kemény, fényes hab nem lesz. Málnaszörppel rózsaszínűre festjük.
  6. A rózsaszín habot kb. 3 mm vastagon a süteményekre kenjük. A csokit kicsi olaj hozzáadásával forró vízfürdőben felolvasztjuk, és kiskanálról csokipöttyöket csepegtetünk elszórtan a habra.
  7. Vékony pengéjű késsel néhány párhuzamos vonalat húzunk hosszanti irányban a csokis habba, ettől válik ilyen szép cirkalmassá. Két- három nap múlva a legjobb, amikor már jól beszívta a lekvár zamatát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 654
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnalekváros linzer, málnás linzer olvasztott csokival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

815
finomliszt 25 dkg
margarin 25 dkg
dió 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
málnalekvár 5 dkg
tortabevonó 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
tojásfehérje 1 db
porcukor 10 dkg
citromlé 1 kk
szörp 3 ml