r
Nosalty Logó

Málnás cseppek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Málnás cseppek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz és a díszítéshez

Összesen 815 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz és a díszítéshez

Összesen 4878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz és a díszítéshez

Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 815 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    311.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1718.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.4 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1570 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 4878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 487 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Omlós tésztát készítünk: a lisztet elmorzsoljuk a fagyos margarinnal, hozzáadjuk a diót, a porcukrot, egy csipet sót, a tojássárgát és a vanítiás cukrot. Gyorsan összegyúrjuk, fél órára letakarva hűtőbe tesszük.
  2. Egy hét centiméteres pogácsaszaggatót csepp alakúra összenyomunk. (Ha nem akarjuk így hagyni, később visszaalakítható kerekre.)
  3. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk, kiszúrjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsiben világosra sütjük a cseppeket.
  4. Ha kihűlt, kettőt-kettőt málnalekvárral összeragasztunk.
  5. A tojásfehérjét felverjük, belekeverjük a citromlét, hozzáadjuk a porcukrot, és tovább verjük, míg kemény, fényes hab nem lesz. Málnaszörppel rózsaszínűre festjük.
  6. A rózsaszín habot kb. 3 mm vastagon a süteményekre kenjük. A csokit kicsi olaj hozzáadásával forró vízfürdőben felolvasztjuk, és kiskanálról csokipöttyöket csepegtetünk elszórtan a habra.
  7. Vékony pengéjű késsel néhány párhuzamos vonalat húzunk hosszanti irányban a csokis habba, ettől válik ilyen szép cirkalmassá. Két- három nap múlva a legjobb, amikor már jól beszívta a lekvár zamatát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2986
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Kisfiam öt éves forma lehetett, amikor beleharapott, és a következő véleményt alkotta: "Anya, ez mennyország!" Eredetileg Lajos Mari receptje.

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Egy étel, amit mindenkinek ki kell próbálnia: őzgerincformában sült baconös-sajtos...

Az őzgerincformában sült baconos-sajtos csirke egy igazi közönségkedvenc étel, amely gyorsan elkészíthető, mégis lenyűgözi a vendégeket. Különleges ízvilágát a bacon füstössége, a csirke puhasága és a sajt olvadt, krémes textúrája biztosítja. Ez az étel tökéletes választás lehet hétvégi ebédhez, ünnepi vacsorához vagy akár egy hétköznapi lakomához is.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...