Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás cékla chutney

Málnás cékla chutney
Málnás cékla chutney
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múltkori málnás céklalevesen felbuzdulva főztem ezt a különleges chutneyt, nagyon pikáns, finoman édes és csípős is. Óvatosan, de minden fűszert használhatunk, semmiből sem szabad túl sokat, inkább csipetenként ízesítsük! A végeredmény megéri a várakozást!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Én most sült csirkeszárnyhoz ettem, de csak úgy magában is el lehet kanalazgatni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilahagymát szeletekre vágjuk, kevés olajon dinszteljük.
  2. Rászórjuk /öntjük a barna cukrot vagy mézet, karamellizáljuk.
  3. Ezután felöntjük a balzsamecettel vagy almaecettel, és fűszerezzük.
  4. Ebbe a mártásba először az apróra vágott céklát, később az aszalt paradicsomot, végül a málnát rakjuk.
  5. Az egészet addig főzzük, amíg jó sűrű, de darabos csatnit kapunk.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 497
elküldve: 1
receptkönyvben: 107
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

cékla csatni, málnás cékla csatni, cékla chutney, málna chutney

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

182
cékla 2 db
málna 8 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
szárított paradicsom 4 db
balzsamecet 1 dl
0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
gyömbér 1 csipet
méz 1 ek
cayenne bors 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
mustár 1 kk
napraforgó olaj 1 ek