r
Nosalty Logó

Málna tart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
timu
Málna tart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 5068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 381 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    386.9 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2288.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.9 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2006 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1967 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 5068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tortaalaphoz

  1. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral kihabosítjuk gépi habverővel, majd adjuk hozzá a tojást és a mandulakivonatot.
  2. A lisztet és a darált mandulát szitáljuk át, adjuk hozzá a vajas masszánkhoz, és egy fakanál segítségével dolgozzuk össze a tésztánkat úgy, hogy szép egynemű tésztát kapjunk.
  3. Osszuk kétfelé, csomagoljuk be, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
  4. 2 sütőpapír között nyújtsuk ki kb. 25 cm átmérőre, vagy amekkora formánk van. Tegyünk rá egy kapcsos tortaforma "gyűrűjét", és vágjuk körbe. A felesleges tésztát szedjük le.
  5. Vegyünk elő egy kisebb karikát is, vagy akár egy tálat is rátehetünk, ami szabályos kerek forma. Ezt is vágjuk körbe, és szedjük ki középről a felesleges tésztát.
  6. A másik tésztánkkal is csináljuk meg. Ami megmaradt, azt sem kell kidobni, remekül fagyasztható, és később készíthetünk belőle kis kosárkát vagy pitét.
  7. A tésztagyűrűket 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt süssük készre, és tegyük félre hűlni.

A krémhez

  1. Amíg hűl a tésztánk, készítsük el a krémünket. A mascarponét a porcukorral, a vaníliakivonattal és a citrom levével kikeverjük. A tejszínt habbá verjük, és hozzáadjuk a mascarponéhoz.
  2. A krémet tegyük habzsákba. Vegyünk elő egy tányért vagy tortatartó állványt. Tegyünk a krémből néhány cseppet, hogy a tortánk ne csúszkáljon majd.
  3. A habzsák segítségével kis halmokat nyomunk az alsó lapra.
  4. Szórjuk meg gyümölccsel. Óvatosan tegyük rá a második lapot, ne nyomjuk rá!
  5. Azt is nyomjuk körbe a krémmel, és tegyük hűtőbe 2 órára. Tálalás előtt díszítsük ehető virággal, mentalevelekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3277
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyre népszerűbb sütemény, melynek 1000 variációja lehet. Én most egy málnás-ribizlist csináltam. Készíthető bármilyen alakúra, bármilyen gyümölccsel és díszítéssel, a végeredménynek csak a fantáziánk szab határt. 

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?