Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málna tart

Málna tart
Málna tart
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyre népszerűbb sütemény, melynek 1000 variációja lehet. Én most egy málnás-ribizlist csináltam. Készíthető bármilyen alakúra, bármilyen gyümölccsel és díszítéssel, a végeredménynek csak a fantáziánk szab határt. 

hozzávalók / 4 adag

A tortaalaphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A torta alaphoz

  1. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral kihabosítjuk gépi habverővel, majd adjuk hozzá a tojást és a mandulakivonatot.
  2. A lisztet és a darált mandulát szitáljuk át, adjuk hozzá a vajas masszánkhoz, és egy fakanál segítségével dolgozzuk össze a tésztánkat úgy, hogy szép egynemű tésztát kapjunk.
  3. Osszuk kétfelé, csomagoljuk be, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
  4. 2 sütőpapír között nyújtsuk ki kb. 25 cm átmérőre, vagy amekkora formánk van. Tegyünk rá egy kapcsos tortaforma "gyűrűjét", és vágjuk körbe. A felesleges tésztát szedjük le.
  5. Vegyünk elő egy kisebb karikát is, vagy akár egy tálat is rátehetünk, ami szabályos kerek forma. Ezt is vágjuk körbe, és szedjük ki középről a felesleges tésztát.
  6. A másik tésztánkkal is csináljuk meg. Ami megmaradt, azt sem kell kidobni, remekül fagyasztható, és később készíthetünk belőle kis kosárkát vagy pitét.
  7. A tésztagyűrűket 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt süssük készre, és tegyük félre hűlni.

A krémhez

  1. Amíg hűl a tésztánk, készítsük el a krémünket. A mascarponét a porcukorral, a vaníliakivonattal és a citrom levével kikeverjük. A tejszínt habbá verjük, és hozzáadjuk a mascarponéhoz.
  2. A krémet tegyük habzsákba. Vegyünk elő egy tányért vagy tortatartó állványt. Tegyünk a krémből néhány cseppet, hogy a tortánk ne csúszkáljon majd.
  3. A habzsák segítségével kis halmokat nyomunk az alsó lapra.
  4. Szórjuk meg gyümölccsel. Óvatosan tegyük rá a második lapot, ne nyomjuk rá!
  5. Azt is nyomjuk körbe a krémmel, és tegyük hűtőbe 2 órára. Tálalás előtt díszítsük ehető virággal, mentalevelekkel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 600
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

timu

Mióta szakács: 2018.04.25.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis pite, málnás pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1268
vaj 20 dkg
porcukor 5 dkg
tojás 1 db
mandulaaroma 2 ml
finomliszt 25 dkg
mandula 10 dkg
mascarpone 25 dkg
porcukor 5 dkg
habtejszín 200 ml
citromlé 0.5 citromból nyert
vaníliaaroma 2 ml
málna 10 dkg
piros ribizli 5 dkg