Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máktorta 4.

Máktorta 4.
Máktorta 4.
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem egy picit száraz ez a torta, úgyhogy én főztem mellé pudingot.

hozzávalók / 12 adag

A tortához

A töltéshez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Habosra keverjük a vajat a cukor harmadával, hozzáadjuk a rumot és a sót, egyenként belekeverjük a tojássárgájákat.
  2. A maradék cukorral kemény habot verünk a tojásfehérjéből.
  3. A mákot, lisztet és keményítőt elvegyítjük.
  4. A tojáshabot elkeverjük a vajkrémmel, majd a lisztes keverékkel is eldolgozzuk.
  5. 22 cm-es kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben (kb 175 fokon), 45-50 percig sütjük.
  6. Amikor kihűlt, félbevágjuk és tetszőleges lekvárral megkenjük, tetejét porcukorral díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 438
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

B. Angi

Mióta szakács: 2009.08.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

prokajkati
prokajkati Thu, 2010-04-22 18:13

Ez egy nagyon jó recept, korábban már csináltam ilyet. De én kevésnek tartottam a receptben szereplő rum mennyiségét, így én kb. 2cl rumot tettem bele. Nagyon ízlett az egész családnak, finom, laktató torta. Eperlekvárral töltöttem meg, amit előtte felforraltam (az én receptem így írta).

328
vaj 150 g
porcukor 200 g
barna rum 2 ml
tojás 6 db
mák 200 g
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
étkezési keményítő 30 g
finomliszt 50 g
eperlekvár 100 g
porcukor 1 ek