r
Nosalty Logó

Mákosgubakehely krémes vaníliasodóval

Iluska
Mákosgubakehely krémes vaníliasodóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Mákos guba

Vaníliasodó

611
Kalória
15.8g
Fehérje
60.3g
Szénhidrát
32.3g
Zsír
40.6g
Víz
143.8g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
32g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mákos guba

Vaníliasodó

Összesen 611 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mákos guba

Vaníliasodó

Összesen 2437 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mákos guba

Vaníliasodó

Összesen 182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 611 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    129.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4377.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1797 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    1548 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    241.4 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    162.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 2437 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

Mákos guba

  1. A tejet odatesszük forralni a vajjal, és cukorral. Mikor majdnem forr, beleöntjük a darált mákot. Jól elkeverjük. A mák kissé meg fog duzzadni, és nem lesz száraz!!
  2. A felkarikázott kifliket beletesszük egy nagyobb, szélesebb tálba, végül rászedjük a forró öntetet, úgy, hogy minden kiflire jusson. Jól belenyomkodjuk a kifliket.
  3. Poharakba szedjük, elosztjuk.
  4. Az elkészült sodót rászedjük a mákos kifli tetejére. Jó étvágyat!!

Vaníliasodó

  1. A tojássárgáját kb. 1 dl tejjel, a cukorral és a keményítővel elkeverjük. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és a tojássárgás masszát beleöntjük. Folytonos keveréssel besűrítjük.
  2. Mikor levettük a tűzről hozzákeverjük a vajat, és a tojásfehérjehabot, amit felvertünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p

Lányomékat leptem meg ezzel a kis nyalánksággal. Mondta is, hogy nem kell mindig tepsis sütemény, hisz ez is nagyon finom. Különösen a vaníliasodóval nagyon jól harmonizált..... :-))))

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek