r
Nosalty Logó

Mákos Zig Zag kalács

Ana's Kitchen
Mákos Zig Zag kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

1092
Kalória
21.6g
Fehérje
151.8g
Szénhidrát
45.5g
Zsír
31.5g
Víz
143.9g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
70.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1092 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5461 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 1092 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    227.7 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7499.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    3501 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    815 mg
  • Foszfor
    2531 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    759.2 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    157.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 5461 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 332 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben. Fogjunk egy tálat, és szitáljuk bele a lisztet a vaníliás cukorral együtt, utána adjuk hozzá a citromhéjat és a sót. Mehet bele a vaj, a tojás és a felfuttatott élesztő is.
  2. Jól dolgozzuk össze, lehet robotgépet is használni, ha van. A tésztát letakarva langyos helyen kelesszük duplájára egy óra alatt.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen akkora téglalap alakúra nyújtjuk, amekkora a sütőformánk hossza.
  4. A töltelékkel megkenjük a tésztát, és az egyik hosszabbik oldaltól kiindulva feltekerjük.
  5. Belehelyezzük a sütőpapírral bélelt formába és Zig Zag formát vágunk a tetejébe.
  6. Meleg helyen újra hagyjuk kelni még 20 percig.
  7. Kenjük meg a tetejét tojássárgájával, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük 30 perc alatt.
  8. Mikor kihűlt, megszórhatjuk porcukorral, és szépen felvágva tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Töltelék

  1. A töltelékhez a tejet felforraljuk, a mákhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A tejjel leforrázzuk a mákot, összekeverjük és hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...