r
Nosalty Logó

Húsvéti mazsolás kalács -tej- és tojásmentes

NS
Húsvéti mazsolás kalács -tej- és tojásmentes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

432
Kalória
8.7g
Fehérje
80.2g
Szénhidrát
8.3g
Zsír
51.5g
Víz
-
Koleszterin
3g
Élelmi rost
15.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2643.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    1641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    320.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet, a keményítőt, az élesztőt, a cukrot, a sót egy tálban. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd kézimixer segítségével elkezdjük dagasztani.
  2. Utána apránként adagolva hozzáadjuk a langyos tejet, és addig keverjük a géppel, míg el nem válik a tészta a tál falától.
  3. Ha nincs kelesztőtálunk, csak lefóliázzuk a keverőtálat, és abban hagyjuk kelni kb. 1,5 órát a tésztát meleg helyen. Mikor ez letelt, kicsit kézzel átgyúrjuka megkelt tésztát, és utána kinyújtjuk a sütő formájára. (Én őzgerincformában sütöttem, így hosszúkás fazonja lett.)
  4. A formát kibéleljük sütőpapírral, és beletesszük a kinyújtott tésztát, majd újra lefóliázzuk, és meleg helyen még 1/2 órát hagyjuk kelni.
  5. Ezután előmelegített sütőben fél órát kell sütni.
  6. Mikor megsült, pár perc után kivesszük a tepsiből, és levesszük róla a papírt, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ekkor könnyebben felszeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sajnos a tavalyi húsvétunk szomorúan telt, mivel a lányaim nem tudtak kalácsot enni, de most időben elkezdtem gondolkodni a megoldáson. Ismerősömtől kaptam ezt a receptet, és úgy gondoltam, hogy érdemes megosztanom az oldal olvasóival. Jól sikerült, melyet az bizonyít, hogy életem első kalácsa 10 perc után eltűnt a tányérokról. Ha valakinek nem elég ez a mennyiség, nyugodtan duplázza meg. Négyünknek egy evésre elég volt, bár a férjem ette meg a felét.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek