Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos - túrós süti

Mákos - túrós süti
Mákos - túrós süti
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptfüzetben találtam, ahova Domokos Edit küldte be Kecskemétről. Az eredeti neve Mákos-túrós zserbó, de átneveztem, mert szerintem a zserbó kelt tésztából készült sütemény, s ez inkább linzertészta. Hétvégén elkészítettem, s nagy sikert aratott a családban. Ezért gondoltam, hogy megosztom másokkal is. Köszönet Editnek a receptért!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és négy egyenlő részre osztjuk.
  2. Az első lapot kivajazott tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, megszórjuk a cukrozott mák felével, s rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük a túrós töltelékkel és ráhelyezzük a harmadik tésztalapot. Azt megkenjük a maradék lekvárral és mákkal, majd befedjük a negyedik lappal, amelyet villával megszurkálunk.
  3. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de 5 perc után csökkentjük 180 fokra. Addig sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz a teteje.
  4. Amint kihűlt a sütemény, bevonjuk tortabevonóval.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x22x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 059
elküldve: 7
receptkönyvben: 340
elkészítve: 6/16
Facebookon megjelent: -

szakács

karica

Mióta szakács: 2011.10.26.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos-túrós zserbó, túrós-mákos linzersüti

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabocza77
Gabocza77 Sun, 2012-10-14 20:19

Köszönöm a receptet. Előszőr úgy nézett ki, nem lesz jó. Azt hittem túl nagy tepsit választottam. De szép lett és nagyon finom. Elkészíteni is nagyon egyszerű volt.

karica
karica / karica Sun, 2012-10-14 20:25

Kedves Gabócza!
Örülök, hogy elnyerte tetszésedet. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Ilona

zafirov
zafirov Fri, 2011-12-09 21:35

Kedves Karica! Megsütöttem és nagyon finom lett. Vagyis lehetett volna jobb is ha úgy csinálom, ahogy te leírtad, de én inkább kicsit előfőztem a mákot és kihaytam a lekvárt. Kár volt, mert így egy kicsit száraz lett és nem utolsó sorban baromi macerás volt a második réteg mákot eloszlatni a laza túrón. Na de azért elfogyott, és legközelebb követem a receptet.

karica
karica / karica Sun, 2011-12-11 15:50

Szia. Örülök, hogy elkészítetted. Lekvárral valóban kevésbé macerás és jellegzetes pikáns ízt ad neki. Próbáld ki úgy is!

zafirov
zafirov Sun, 2011-12-11 18:12

Kedves Karica!
Feltétlenül kipróbáom úgy is. Mégegyszer köszi a jó receptet.

zafirov
zafirov Tue, 2011-12-06 18:49

Köszi a gyors választ, majd referálok, hogy sikerült.

zafirov
zafirov Tue, 2011-12-06 16:04

Tényleg nagyon jól hangzik, de nekem az lenne a kérdésem, hogy a mákot nem kell-e egy kicsit vízben, vagy tejben előfőzni.Köszi

karica
karica / karica Tue, 2011-12-06 16:16

Szia. Nem kell, mert sütés közben a lekvár átforrósodik, s így a mák szinte "beleolvad" a forró lekvárba. Ne sajnáld alóla a lekvárt! (A házi készítésű baracklekvár elég híg. Ha üzletebn vásárolod és kemény az állaga, akkor lehet, hogy nem rontod el, ha tetszés szerint pépesíted forró vízzel - a lekvár miatt nem tejjel főzném- .)

timinoci
timinoci Wed, 2011-11-30 15:58

Szia!!!
Köszi a receptet!!!
Megcsináltam és nagyon finom,főleg,hogy imádjuk a mákot és a túrót is!!!!

karica
karica / karica Wed, 2011-11-30 16:02

Szia :)
Ez nagyon gyors volt :)
Örülök, hogy ízlik. Nálunk is hasonló sikere volt.

karica
karica / karica Wed, 2011-11-30 12:39

Kedves BBB! Nagyon ízletes, finom sütemény, remélem, nem fogsz csalódni! (Sajnos nem vagyok tú ljó fotós, de igyekszem)

527
finomliszt 35 dkg
sütőpor 0.5 csomag
porcukor 5 dkg
tejföl 1 dl
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
margarin 10 dkg
mák 20 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 10 ek
tehéntúró 25 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
tortabevonó 10 dkg
vaj 1 ek