r
Nosalty Logó

Mákos ribizlitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos ribizlitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 1125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 4497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 1125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    176.7 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4991.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1625 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2024 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.7 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 4497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához habosra keverjük a vajat, apránként hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és a reszelt citromhéjat, és tovább keverjük, míg a tészta sima és egyenletes lesz. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a masszát mindegyikkel fél percig keverjük
  2. Ezután két részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert átszitált lisztet és a joghurtot, majd a mákot.
  3. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tortaformába öntjük.
  4. A tortazseléport elkeverjük a cukorral és a ribizliszörppel, majd a gyümölcsöt is beleforgatjuk. A masszát eloszlatjuk a tésztalapon, majd villával spirál alakban belehúzzuk a tésztába.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha a torta kissé kihűlt, kivesszük a formából, és süteményrácson hagyjuk kihűlni.
  6. Tálalás előtt porcukrozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5647
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi különös, az egyik Kiskegyedben találtam, és az egész családnak nagyon ízlett, ezért újból megcsináltam, és még fogom is.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...