r
Nosalty Logó

Mákos-meggyes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Mákos-meggyes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

lapok sütése

krém elkészítése

Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

lapok sütése

krém elkészítése

Összesen 4268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

lapok sütése

krém elkészítése

Összesen 235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    225.4 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7762.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    3261 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1091 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3023 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 4268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

lapok sütése

krém elkészítése

Elkészítés

lapok sütése

  1. A mákot ledaráljuk. Az almát megtisztítjuk, héját lehámozzuk, és lereszeljük.(Meglocsolhatjuk kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg, de jelentősége nincs nagyon, mert a lapok a máktól mindenképpen sötét színűek lesznek). A sütőt bekapcsoljuk, 180 °C-ra állítjuk.
  2. A tojásfehérjéket csipet sóval elkezdjük habosítani, és mikor félkemény állagot elértünk, akkor kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, és azzal együtt teljesen keményre verjük (akkor jó, ha megfordítjuk az edényt, és benne marad a hab).
  3. Ezután óvatosan, kanalanként beleforgatjuk a lisztet és a mákot, majd beletesszük a reszelt almát, és egyenletesen homogén állagúra keverjük.
  4. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral bélelünk, és a tésztából 4 lapot sütünk (a lapokat egyenként 13-14 percig sütjük, mikor kezd barnulni a tetejük, vegyük is ki a sütőből).

krém elkészítése

  1. A tejszínt gyöngyözésig hevítjük, és ekkor lehúzzuk a tűzről.
  2. Beletördeljük apróra a két tábla csokit (én 60-65 %-os étcsokit használok), és hagyjuk pár percet olvadozni, elején nem jó kavargatni, mert a hirtelen olvadástól szemcséssé válhat a csokoládé. Kb 10 perc után már segíthetjük az olvadás folyamatát óvatos kavargatással.
  3. Mikor teljesen elolvad a csoki a tejszínben, betehetjük a hűtőbe további 10 percre, kicsit szilárdulni. A 10 perc letelte után habverővel kissé kavarjuk át, krémesítsük a könnyebb felhasználás érdekében.
  4. A torta összeállítása: Az egyik lapot megkenjük a krém 1/4-ével, és elhelyezünk rajta pár szem meggyet. Majd jöhet a második lap, újra krém+meggy, és így tovább. A torta tetejét is bevonjuk a maradék krémmel, és díszítjük pár szem meggyel.
  5. Pár órára behűtjük a kész tortánkat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3313
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 22.

Ajánló

Maradék tojásfehérjék értelmes felhasználására is ajánlom. Csokikrém helyett lehet ezt a tortát tölteni mascarponés krémmel is (hamarosan arról a változatról is teszek fel fotót, illetve receptet).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik budaörsi cukrászdában kapható nagy kedvencem, a mákos-meggyes torta. Mivel receptjük titkos, így megpróbáltam reprodukálni magamtól (...miután már vagy 10 x kóstoltam náluk). Egy ideje már a sajátomat is ugyanolyan jónak találom, és a kedvenc cukrászdámban már más tortákat ízlelgetek... 

Hozzávalók

lapok sütése

krém elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...