r
Nosalty Logó

Mákos meggyes koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Mákos meggyes koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1002 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4006 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    942 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1002 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.3 g

Zsír

  • Összesen
    219.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9324 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    2869 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    895 mg
  • Foszfor
    3958 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1829 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3767 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 4006 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral, vajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, 1,5 dl tejet. Alaposan összeforgatjuk.
  3. A masszát kétfelé vesszük. Az egyik részhez keverjük a darált mákot és a maradék tejet. Összeforgatjuk.
  4. Egy 24 cm-es koszorú formát kivajazunk, majd meghintünk liszttel (az ehhez szükséges mennyiséget a hozzávalókhoz számoljuk hozzá, külön nincs feltüntetve).
  5. Váltakozva rakunk bele 1 kanál fehér és 1 kanál mákos tésztát, míg körbe nem érünk. Megszórjuk kimagozott meggy felével, majd befedjük a maradék tésztákkal. A fehér tésztára mákos kerül, a mákosra fehér. Rászórjuk a maradék meggyet.
  6. 180˘C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4120
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos meggyes koszorú
A konyha világa 70 recept

Ez a meggyes sütemény egész évben készíthető, szezonban friss meggyből, azon kívül fagyasztott gyümölcsből vagy kompótból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!