Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baracktorta habbal

Baracktorta habbal
Baracktorta habbal
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta tésztája zabpehelyből is elkészíthető, úgy is nagyon finom. Őszibarackkal is érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Hab

ajánlat

A habbal együtt ki-ki annyi ideig süsse, amilyen állagú, színű habot szeretne a tetején. De arra ügyeljünk, ne barnuljon meg nagyon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül a tojás felvert habját.
  2. Lisztezett tortaformába öntjük, és befedjük a kimagozott, felezett vagy negyedelt barackokkal. 160 fokon 15-20 percig sütjük, majd amikor majdnem kész, a tetejét sárgabarackpéppel megkenjük. Ezt néhány megmaradt sárgabarack turmixolásával nyerjük, de lekvárral is helyettesíthetjük.
  3. Felverjük a tojásfehérjét cukorral, a habot rálapátoljuk, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 21 525
elküldve: 3
receptkönyvben: 262
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcstorta, habos torta, sárgabarack torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2014-08-27 19:01

Kedves Mari! Mivel már túl voltunk a sárgabarack szezonon, mikor a receptedet megláttam, kipróbáltam őszibarackkal.Nekem megfeleltek az arányok, de a sütőpor szerintem túl sok, és éreztem külön az ízét. Legközelebb lényegesen kevesebb sütőport teszek bele, nekem úgy fog izleni igazán. Egyébként más gyümölccsel is biztos jó, akár fagyasztott, kiolvasztottal is. Sokszor van eltéve maradék fehérjém, és ez a hab nagyon sokat dob rajta. Köszi a receptet. Zsuzsa.

kertmami
kertmami Tue, 2014-08-12 22:15

A tészta hozzávalói közül valami nem a megfelelő mennyiségben lett feltüntetve. Elkészítettem ezt a szemre mutatós sütit, de már a tészta keverése során kiderült, hogy túl kevés a liszthez a vaj?, vagy a tej? Végül összeállt, megsült, de nagy csalódás volt. Kisunokával értek egyet, szépnek szép, de nem finom.

333
finomliszt 18 dkg
tojás 3 db
vaj 5 dkg
cukor 1 ek
sárgabarack 1 kg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 3 db
porcukor 5 dkg