r
Nosalty Logó

Mákos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
Mákos krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 750 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6009 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 352 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 750 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    405.3 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    1590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8449.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    3252 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    744 mg
  • Foszfor
    3001 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.7 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2777 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1764 micro
Összesen 6009 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 352 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.
  2. Az egyik lapot margarinnal megkent tepsi hátán kisütjük. Félretesszük. Ez lesz a süteménynek a felső lapja.
  3. A gyúrt tészta másik lapját tepsibe tesszük, alá sütőpapírt rakunk. A 6 tojásból piskótatésztát készítünk, liszt helyett 15 dkg darált mákot teszünk bele. Citrom héjával ízesíthetjük. Aki akar, kevés sütőport is tehet bele, lazább lesz a tészta tőle.
  4. Ezt a másik lapra kenjük, és együtt közepes hőfokon előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral és félretesszük. A pudingporból tejjel pudingot készítünk. Ha a vajas krém és a puding is egyforma hőmérsékletre hűlt, összekeverjük őket. Mindig a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot, akkor szép, egynemű lesz a krém és nem csapódik ki belőle semmi.
  6. Ez a krém kerül a már kisült és kihűtött tészta tetejére. Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kisütött legelső lapot.
  7. Tetejére csokimáz kerül, amihez a tortabevonót megolvasztjuk gőz felett és teszünk bele olajat. Csomómentesre elkeverjük és a lapra kenjük. A tetejére kevés fehércsokit lehet olvasztani, így érdekesebb végeredményt kaphatunk.
  8. tepsi mérete 33x24
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 58661
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mákos krémes
Berdál Bernadett 14 recept

Nagyon finom és egyszerű elkészíteni.

Hozzászólások (11)

Éva-Anyóca

Köszönöm szépen.:-o

Olaszné Anci

Köszi a receptet, mentettem. Üdv: Anci

Évi baba

Szia! Köszönöm a receptet, biztos nagyon finom.Kifogom próbálni! Szép napot! Évi baba

Boboj

A férjem imádja a mákos sütiket, így hát akcióba lendültem. Tudósítok a végeredményr?l :)

Törölt felhasználó

Kedves Bernadett. Szeretném elkészíteni a férjem születésnapjára, mert imádja a mákosat és igazán finom lehet. Azonban nem tudom mekkora tepsiben kell sütni, ezért szeretném megtudni a tepsi méretét. El?re is köszönöm. Üdv borsi

Berdál Bernadett

Gyorsan megmértem és javítom is a receptet, mert ez kimaradt és igen fontos tényez?! Tepsi méret 33x24 Remélem sikerülni fog sok sikert hozzá! Üdv: Betti

Boboj

Készen, van, és gyönyör?!!!! A tetejére rakott gyúrt tészta lap miatt még várok egy kicsit ami a felvágást illeti, de biztosan finom lesz! A krém már bizonyítottan isteni, családom férfitagjai el?l alig tudtam megmenteni annyit, hogy a sütibe is jusson rendesen... :):):) Köszönöm a receptet!

Berdál Bernadett

Gratulálok,még izgultam is egy kicsit,hogy tényleg sikert arathass vele! Nem a magam fényezése miatt,hogy azt várjam megdicsérd a receptet,hanem hogy a férjed felé irányuló szereteted át tudd adni a sütin keresztül. Szerintem ez a lényeg,hogy akinek készíted tudja mennyi minden el?zi meg azt a pár percet ami alatt a sütit két harapással elfogyasztja valaki. Köszi a visszajelzést!

Kacy

Szia Bernadett ! Rég nem volt bejegyzés a sütiddel kapcsolatban, én most találtam rá és szeretném holnap megsütni... Nem tudom azonban, hogy azonnal vágható -e, vagy csak másnap, mert attól tenném függ?vé mikorra tervezzem az elkészítését... Üdvözlettel Katka

Berdál Bernadett

Szia! A sütit célszer? egy éjszakára pihentetni és másnap szeletelni. Sok sikert!!

Kacy

Köszi a gyors választ, épp az imént vittem ki a teraszra... :) Szerintem én nagyobb tepsiben sütöttem, mert vékonyabb lett, mint a Tiéd, de ett?l függetlenül valami istenien rugalmas , szép lett az alsó lap a mákos piskótával...Finom a krém is, a kétféle csoki rajta, eleve csak jó lehet... Este talán már vágható... :)))

Kacy

Hát...ez valami tökéletes lett és már most megpuhult. Gondolom, hogy azért , mert így a picit nagyobb tepsi miatt még vékonyabbra kellett nyújtanom a lapokat... Én annyit változtattam, hogy a piskótát 7 tojásból készítettem és 20 dkg mákkal... A krémet vajjal szoktam kikeverni, most is így csináltam, 20 dkg -ot tettem bele... Fantasztikusan finom lett, a tészta hajszál vékony a tetején és az alján, a piskóta része majd elrepül olyan könny?, ha nem tudnám azt hinném az is valami krém benne...... ..........úgyhogy beveszem a tökéletes családi receptek közé és köszönöm, hogy megosztottad velünk... Üdv. Katka

Kacy

Szia! Ennyi id? távlatából megpróbálkoztam ujra a sütiddel. Nem tudom mi lehetett a gond, de képzeld kétszer is meg kellett gyúrnom az alaptésztát, mert piszkosul ragadt a kezemhez. nyujtani alig lehetett és csak csokival lekenve tudtam végül a tetejére varázsolni a fels? lapot.. Van valami ötleted esetleg, hogy mit ronthattam el ? Végül is ez egy linzertészta szer?ség lett, de nem ilyenre emlékszem. omlik, törik már így frissen is.

pulicka

Elkeszitettem!!!! Nagyon nagyon finom! Erdemes kiprobalni! Koszi a receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Életed leggyorsabb vega burgere, ami konzervből(!) készül

Ódzkodunk a húsmentes hamburgerektől, mert nem akarunk helyettesítgetni, imitálni, utánozni? Esetleg a drága és nehezen fellelhető alapanyagok miatt aggódunk? Kiráz a hideg a lombikban növesztett műhúsok gondolatától? Akkor felejtsük el az összes hasonló félelmünket, mert ez a hamburger minden, csak nem a fent felsorolt dolgok.

Nosalty

További cikkek