r
Nosalty Logó

Mákos kölesfelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Mákos kölesfelfújt
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A felfújthoz

A vaníliaszószhoz

Összesen 345 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A felfújthoz

A vaníliaszószhoz

Összesen 2068 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A felfújthoz

A vaníliaszószhoz

Összesen 138 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 345 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4305 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1964 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 2068 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

A felfújthoz

A vaníliaszószhoz

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A kölest egy szitába téve folyóvíz alatt jól átöblítjük, majd puhára főzzük a tejben. Azután ízesítjük vaníliával, édesítővel és citromhéjjal, majd hozzákeverjük a vajat, a mákot és a tojások sárgáját. A masszát egy kb 16 * 25 cm - es hőálló tálba simítjuk.
  2. A tojások fehérjét a sóval félig felverjük, majd hozzászórjuk a nyírfacukorport és kemény habbá verjük. A habot a mákos kölesre simítjuk, és 180 °C - on addig addig sütjük, amíg a hab aranybarna színt nem kap.

A vaníliaszószhoz

  1. A vaníliaszószhoz megfőzzük a tejben a pudingport, majd ízesítjük vaníliával és cukorral. A langyosra hűlt felfújtat felkockázzuk, és a vaníliaszósszal fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1663
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 16.

Receptkategóriák

Mákos kölesfelfújt
Judit69 176 recept

Hozzávalók

A felfújthoz

A vaníliaszószhoz

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek