r
Nosalty Logó

Mákos guba túróból extra diétásan

NS
Mákos guba túróból extra diétásan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

203
Kalória
20.1g
Fehérje
7.7g
Szénhidrát
9.3g
Zsír
25.4g
Víz
120.5g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
1.2g
Cukor
  • 32% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 32% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 608 kcal
  • 32% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 32% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 203 kcal
  • 32% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 608 kcal
  • 32% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A túrót és a tojásokat (vagy csak fehérjéket) és 5-8 csepp steviát kézi mixerrel jól összedolgozunk. Sosem lesz teljesen homogén, de azért legyen minél simább. Keverhetünk bele fehérjeport is, bármilyen ízűt, mert nem fog dominálni a végeredményben, de javaslom a vaníliásat vagy az ízesítetlent.
  2. Kókuszolajjal kikenünk egy tálat, belerakjuk a túrós masszát, lesimítjuk, és kb. 50 perc alatt középmagas lángon megsütjük.
  3. Fél dl tejben elkeverünk 10-12 csepp steviát, és egy tálba kiöntünk 25 g mákot.
  4. Ha megsült a tészta, a harmadát kicincáljuk egy tál aljára, szórunk rá mákot, meglocsoljuk 2-3 tk édesített tejjel. Rákaparunk még egy harmad tésztát, erre is mákot szórunk, és édes tejjel locsolgatjuk. Majd rákaparjuk a maradékot, rászórjuk az összes mákot, és leöntjük a maradék tejjel.
  5. Hagyjuk kihűlni, összeérni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy újabb alternatíva a mákos gubára. Ronda, de finom. 100 g tápértéke (egész tojásokkal, fehérjepor nélkül): energia: 119,93 kcal fehérje: 13,13 g szénhidrát: 4,23 g zsír: 5,27 g Ajánlott adag: 160 g/ fő (így ez 3 főre elég) Ha sokalljuk a zsírt, akkor ne egész tojással, hanem csak a fehérjével készítsük. 

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...