r
Nosalty Logó

Mákos guba túróból extra diétásan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos guba túróból extra diétásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 32% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 203 Kcal
  • 32% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 608 Kcal
  • 32% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 32% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 203 Kcal
  • 32% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 608 Kcal
  • 32% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót és a tojásokat (vagy csak fehérjéket) és 5-8 csepp steviát kézi mixerrel jól összedolgozunk. Sosem lesz teljesen homogén, de azért legyen minél simább. Keverhetünk bele fehérjeport is, bármilyen ízűt, mert nem fog dominálni a végeredményben, de javaslom a vaníliásat vagy az ízesítetlent.
  2. Kókuszolajjal kikenünk egy tálat, belerakjuk a túrós masszát, lesimítjuk, és kb. 50 perc alatt középmagas lángon megsütjük.
  3. Fél dl tejben elkeverünk 10-12 csepp steviát, és egy tálba kiöntünk 25 g mákot.
  4. Ha megsült a tészta, a harmadát kicincáljuk egy tál aljára, szórunk rá mákot, meglocsoljuk 2-3 tk édesített tejjel. Rákaparunk még egy harmad tésztát, erre is mákot szórunk, és édes tejjel locsolgatjuk. Majd rákaparjuk a maradékot, rászórjuk az összes mákot, és leöntjük a maradék tejjel.
  5. Hagyjuk kihűlni, összeérni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 30911
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb alternatíva a mákos gubára. Ronda, de finom. 100 g tápértéke (egész tojásokkal, fehérjepor nélkül): energia: 119,93 kcal fehérje: 13,13 g szénhidrát: 4,23 g zsír: 5,27 g Ajánlott adag: 160 g/ fő (így ez 3 főre elég) Ha sokalljuk a zsírt, akkor ne egész tojással, hanem csak a fehérjével készítsük. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek