Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos guba szilvalekvárral

Mákos guba szilvalekvárral
Mákos guba szilvalekvárral
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem ez az egyik leghasznosabb édesség, ami a jó magyar konyhánk gyöngyszeme. Nem kell hozzá más, mint némi megmaradt, szikkadt kifli, tej, vaníliás cukor és egy pici margarin. No meg persze a mákos-cukros keverék. Pillanatok alatt elkészül, ez az egyik előnye, a másik pedig, hogy ha picit megbolondítjuk szilvalekvárral, akkor mennyei desszertet varázsolhatunk még az ünnepi asztalra is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szilvalekvárral ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet langyosítsuk meg a vaníliás cukorral, majd tépkedjük bele a kiflit (rendes háziasszonyok bele is karikázhatják).
  2. Hagyjuk, hogy felszívja a tejet a kifli, majd szórjuk meg a mák-cukor keverékkel, majd a tetejére kanalazzuk rá a margarint.
  3. 180°C-os sütőben süssük át, nagyjából 6-8 percig.
  4. Ha elkészült, még forrón keverjük hozzá a szilvalekvárt. 
  • sütési hőfok: 190°C
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 020
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ÍZEK BLOGJA

Mióta szakács: 2013.01.07.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos guba, szilvás-mákos guba, szilvalekváros mákos guba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

708
kifli 6 db
tej 0.5 l
vaníliás cukor 3 csomag
mák 25 dkg
cukor 3 dkg
margarin 0.25 ek
szilvalekvár 10 dkg