Nosalty Logó

Mákos guba szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mákos guba szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 708 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2835 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 234 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 708 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10005.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    4598 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    937 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    1798 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 2835 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet langyosítsuk meg a vaníliás cukorral, majd tépkedjük bele a kiflit (rendes háziasszonyok bele is karikázhatják).
  2. Hagyjuk, hogy felszívja a tejet a kifli, majd szórjuk meg a mák-cukor keverékkel, majd a tetejére kanalazzuk rá a margarint.
  3. 180°C-os sütőben süssük át, nagyjából 6-8 percig.
  4. Ha elkészült, még forrón keverjük hozzá a szilvalekvárt.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7668
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Ajánló

Szilvalekvárral ajánlom!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szerintem ez az egyik leghasznosabb édesség, ami a jó magyar konyhánk gyöngyszeme. Nem kell hozzá más, mint némi megmaradt, szikkadt kifli, tej, vaníliás cukor és egy pici margarin. No meg persze a mákos-cukros keverék. Pillanatok alatt elkészül, ez az egyik előnye, a másik pedig, hogy ha picit megbolondítjuk szilvalekvárral, akkor mennyei desszertet varázsolhatunk még az ünnepi asztalra is.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.