r
Nosalty Logó

Barackos kehely

Katharosz
Barackos kehely
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

724
Kalória
9.6g
Fehérje
44.6g
Szénhidrát
57.6g
Zsír
190.9g
Víz
114.3g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
39.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2892 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    190.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 724 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    230.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    178.2 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    763.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1910 micro
  • β-crypt
    426 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 2892 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

  1. A lecsepegtetett barackból 30 dkg-ot egy botmixerrel pürésítünk.
  2. A mascarponét, joghurtot, a citrom levét, a porcukrot és 2 csomag vaníliás cukrot egy gépi habverővel kikeverünk, majd hozzá adjuk a gyümölcs pépet, és elkeverjük benne.
  3. A jól behűtött tejszínt, egy szintén behűtött tálba habbá verjük, közben az előírásnak megfelelően beledolgozzuk a zselatinfixet is.
  4. Ezután a kétféle krémet lazán egybeforgatjuk, majd poharakba töltve hidegre tesszük dermedni.
  5. A jól lehűtött krémet, habbá vert vaníliás tejszínnel és a maradék barackkal díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Nagyon finom, könnyű desszert, télen-nyáron egyaránt kiváló választás lehet.

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek