Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-almás sütemény

Mákos-almás sütemény
Mákos-almás sütemény
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom sütemény, amelyet az alma szaftossá tesz. Az eredeti recept 250 g mákot írt elő, mivel nekem csak 200 g volt otthon, került bele 50 g mandula is. Tálaljuk kevés porcukorral megszórva.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a citromhéjjal, kézi mixerrel krémesre keverjük. Hozzáadjuk az almát és a rumot, elkeverjük, majd hozzákeverjük a mákot és a mandulát.
  2. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a mákos-almás masszához keverjük.
  3. A masszát egy 21x24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 603
elküldve: 8
receptkönyvben: 147
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lisztmentes sütemény, gluténmentes sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisica
kisica Sun, 2017-10-01 20:46

Én a citrom és a rum helyett egy kicsit "megcsavarom" a receptet banánnal ... Isteni finom :)

398
tojás 4 db
cukor 150 g
citromhéj 1 citromból nyert
rum 20 ml
alma 300 g
mák 200 g
mandula 50 g
1 csipet