Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos almalekvár

Mákos almalekvár
Mákos almalekvár
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén elhatároztam, hogy a hagyományos lekvárok mellé kerülnek különlegességek is, mint pl. ez is vagy a gyömbéres-narancsos almalekvár vagy a kókuszos eperlekvár.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mák imádóknak, illetve azoknak, akik szívesen ajándékoznak akár pl. karácsonyra saját készítésű ajándékot!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2,5 kg almát megpucolunk, és reszelünk, három citrom levével (vagy citromlével) locsolgatva, hogy viszonylag fehérek maradjanak a szeletkék.
  2. Fél kg cukrot adunk hozzá (aki édesebben szereti, természetesen több cukorral is készítheti), 1 teáskanálnyi fahéjat és 15 dkg mákot egészben, nyersen, darálatlanul.
  3. Felforraljuk, belekeverjük dzsemfixet (ezután a tasakon lévő használati utasítás szerint járunk el), és mehet az üvegekbe. Az üvegeket fejre fordítjuk, és mehetnek a kamrába. Kb. 4-5 üveg lesz belőle.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 143
elküldve: 3
receptkönyvben: 109
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

scarlett69

Mióta szakács: 2011.04.04.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almalekvár mákkal, almás-mákos dzsem

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

boglya
boglya Tue, 2013-11-05 15:00

Kedves Scarlett!
Hihetetlenül finomra sikerült - olyan, mintha egy kész sütibe harapna az ember - a családom odáig van érte :-) nagyon nagyon finom, állhatok neki a második adagnak, pedig még csak másfél hete készítettem :-) Köszönjük :-)

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2013-11-05 19:24

Kedves Boglya!
Nagyon örülök, h Nektek is ízlik a hagyományostól merészen eltérő lekvár! Szerintem Karácsonyi gasztro ajándéknak is tökéletes, valamint az Adventi időszakban tökéletes tölteléke lehet egy linzernek! És ami még nem elhanyagolható: nem kell nagy mennyiséget felhalmozni a kamrában, hiszen alma egész évben kapható, még télen is megfizethető. Nagyon finom még a narancsos almalekvár is! Kóstoltátok már? http://scarletsite.hu/node/199
Üdv: Scarlett

boglya
boglya Wed, 2013-11-06 17:17

A Karácsonyi gasztro ajándék ötlete már nekem is eszembe jutott... ;-) és mindenképp kipróbáljuk a narancsosat is - köszönjük a tippet :-) de azt hiszem, ezt a mákosat nem lehet felülmúlni :-)

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sun, 2011-09-04 22:22

Nagyon örülök, hogy jól sikerült darált mákkal is! Nem elképzelhetetlen hogy én is kipróbálom azzal is. További jó sütést-főzést kívánok neked!
Üdv: Scarlett

suvkat
suvkat Sun, 2011-09-04 18:02

Hát elkészült a darált mákos változat. A mákot ki nem állható fiamat alig bírtam elhajtani az üvegbe már nem férő, kistányéron hűlő adag dézsmálásától. Azt hiszem ez mindent elmond :) Nagyon köszönöm az ötletet!

suvkat
suvkat Fri, 2011-08-26 14:16

Köszönöm, mindenképp kipróbálom, remélem hamarosan már nem aranyárban lesz az alma.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Fri, 2011-08-26 12:12

Szia suvkat!
Idén csináltam először ilyen lekvárt, természetesen ahogy elkészült megkóstoltuk, akkor egy kicsit még roppantak a mákszemek, mindenesetre finom volt és mutatós, de szerintem darált mákkal is el lehet készíteni, ha megcsináltad várom a fejleményeket!
Üdv: Scarlett

suvkat
suvkat Fri, 2011-08-26 11:07

Nagyon szeretem a mák és az alma kombinációját, viszont nem bírom, ha ropognak a mákszemek a fogam alatt. Megpuhul? Vagy csinálhatom darált mákkal is?

1018
alma 2.5 kg
mák 15 dkg
cukor 50 dkg
fahéj 1 tk
dzsemfix 2 csomag
citromlé 3 citromból nyert