Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyeslekvár kardamommal

Vegyeslekvár kardamommal
Vegyeslekvár kardamommal
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt néhány gyümölcsöm, amit sűrgősen fel kellett használni. Így készítettem ezt a vegyeslekvárt. Gondolkodtam valami új ízen, így jött az ötlet a kardamommal kapcsolatban. Nem igazán használtam ezt a fűszert, bár sok jót leírnak róla, gondoltam kipróbálom. Még nem tudok róla beszámolni, mert állítólag az igazi ízét később adja ki. (Ezt olvastam róla valamikor, bocsi ha hülyeséget írok.) Tettem bele egy kicsi barack aromát is, mert a barack volt a legkevesebb a lekvárban, gondoltam, el nem rontja. Ez persze nem kötelező annak, aki az aromák ellen van.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A nyár ízét érdemes eltenni télre!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan megmossuk a gyümölcsöket, és apróra vágjuk, majd megmérjük.
  2. A főzéshez előkészített lábast vagy fazekat ecettel átöblítjük, és mehet bele a gyümölcs, a cukor, a citromlé és a kardamom.
  3. Feltesszük a tűzhelyre, és elkezdjük a főzését. Ekkor enged bőven levet, néha azért megkeverjük.
  4. Ha már jónak itéljük meg az állagát, vagyis kevés lé van alatta levesszük a tűzrő,l és botmixerrel pépesítjük. Ha valaki darabosabban akarja, akkor ez a művelet kimaradhat.
  5. Újra visszatesszük a tűzre és addig főzzük, amíg a kedvünk szerinti sűrű nem lesz. (Nekem kb. összidő fél óra volt.) Időnként veszünk ki belőle és megnézzük az állagát, pl. egy tányéron.
  6. Ha már jónak tűnik, még forrón üvegekbe töltjük.
  7. Természetesen az üvegeket és a tetőket már előre sterilizáltuk.
  8. Teletöltjük az üveget és rácsavarjuk a tetőt, majd fejre állítjuk kb. 5 percre.
  9. Száraz dunsztba tesszük másnapig. (Én egy hűtőtáskát béleltem ki, és az üvegeket papírba csomagoltam.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 715
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

dzsem, vegyesgyümölcs lekvár, vegyes lekvár, kardamomos lekvár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sat, 2016-06-18 19:45

Kedves NoSalty! Nagyon örülök, hogy láttattok benne fantáziát! Köszönöm.

500
alma 1 kg
őszibarack 1 kg
szilva 50 dkg
cukor 50 dkg
citromlé 1 citromból nyert
kardamom 2 csipet