Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kajszibaracklekvár 3.

Kajszibaracklekvár 3.
Kajszibaracklekvár 3.
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megfőztem én is a magam kajszibarack lekvárját.  Ha egy mód van rá, és a lekvárnak való gyümölcs textúrája megengedi, kerülöm a tartósítókat, zselésítőket. Így a kajszilekvárhoz a barackot frissen facsart citrom levével és kristálycukorral főztem össze. Nagyon-nagyon minimális tartósítót szórtam csak az üvegekben a lekvár tetejére, elővigyázatosságból.
 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kajszibarackot lobogó vízzel leforrázzuk, hagyjuk kicsit állni, és lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk.
  2. A megtisztított barackot egy nagyobb lábosban feltesszük főni, hozzáadjuk a citromok levét, és mikor átmelegedett, néhányat kavarunk rajta botmixerrel, de csak annyit, hogy ne legyen teljesen pépes, hanem maradjanak nagyobb barackdarabok is benne (legalábbis én így szeretem:).
  3. Ekkor hozzáadjuk a cukrot. Amikor felforrt, lassú tűzön addig főzzük, míg a lekvárunk teteje bőrösödni kezd.
  4. Közben a tisztára mosott üvegeket berakjuk egy tepsibe és a sütőben átmelegítjük őket, majd a forró lekvárt belemerjük az üvegekbe.
  5. Hagyjuk, hogy az üvegbe mert lekvár kicsit bőrösödjön, majd rászórjuk a tartósítót, rácsavarjuk az üvegekre a tetőt, és száraz dunsztba rakjuk őket, azaz jól bebugyoláljuk, pl. takaróval.
  6. Miután kihűlt a lekvár, felcímkézzük, és végleges helyükre tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 876
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sárgabaracklekvár, sárgabarackdzsem, kajszibarackdzsem, kajszibarack lekvár, sárgabarack lekvár

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-03-03 18:44

Ezt is valaki megcsinálta ma 2011 március 3-án???? HMM Ügyes:))))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-26 12:52

Kedves Tündér!

Ebből a 4 kilónyi barackból hány üveg lekvár lett??

1331
sárgabarack 4 kg
cukor 1.6 kg
citromlé 1 citromból nyert
szalicil 1 késhegynyi