r
Nosalty Logó

Kajszibaracklekvár 3.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kajszibaracklekvár 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 7987 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    6783 micro
  • β-crypt
    645 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 1331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1831.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2016.1 g
  • Cukor
    1942 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    3249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3571 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    40697 micro
  • β-crypt
    3870 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3317 micro
Összesen 7987 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kajszibarackot lobogó vízzel leforrázzuk, hagyjuk kicsit állni, és lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk.
  2. A megtisztított barackot egy nagyobb lábosban feltesszük főni, hozzáadjuk a citromok levét, és mikor átmelegedett, néhányat kavarunk rajta botmixerrel, de csak annyit, hogy ne legyen teljesen pépes, hanem maradjanak nagyobb barackdarabok is benne (legalábbis én így szeretem:).
  3. Ekkor hozzáadjuk a cukrot. Amikor felforrt, lassú tűzön addig főzzük, míg a lekvárunk teteje bőrösödni kezd.
  4. Közben a tisztára mosott üvegeket berakjuk egy tepsibe és a sütőben átmelegítjük őket, majd a forró lekvárt belemerjük az üvegekbe.
  5. Hagyjuk, hogy az üvegbe mert lekvár kicsit bőrösödjön, majd rászórjuk a tartósítót, rácsavarjuk az üvegekre a tetőt, és száraz dunsztba rakjuk őket, azaz jól bebugyoláljuk, pl. takaróval.
  6. Miután kihűlt a lekvár, felcímkézzük, és végleges helyükre tesszük.
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11057
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 01.

Receptkategóriák

Megfőztem én is a magam kajszibarack lekvárját.  Ha egy mód van rá, és a lekvárnak való gyümölcs textúrája megengedi, kerülöm a tartósítókat, zselésítőket. Így a kajszilekvárhoz a barackot frissen facsart citrom levével és kristálycukorral főztem össze. Nagyon-nagyon minimális tartósítót szórtam csak az üvegekben a lekvár tetejére, elővigyázatosságból.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek