r
Nosalty Logó

Kajszibaracklekvár 3.

NS
Kajszibaracklekvár 3.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1331
Kalória
8.7g
Fehérje
336g
Szénhidrát
2.4g
Zsír
541.6g
Víz
-
Koleszterin
12.4g
Élelmi rost
323.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 7987 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    336 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    541.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    6783 micro
  • β-crypt
    645 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 1331 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1831.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2016.1 g
  • Cukor
    1942 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    3249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3571 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    40697 micro
  • β-crypt
    3870 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3317 micro
Összesen 7987 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A kajszibarackot lobogó vízzel leforrázzuk, hagyjuk kicsit állni, és lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk.
  2. A megtisztított barackot egy nagyobb lábosban feltesszük főni, hozzáadjuk a citromok levét, és mikor átmelegedett, néhányat kavarunk rajta botmixerrel, de csak annyit, hogy ne legyen teljesen pépes, hanem maradjanak nagyobb barackdarabok is benne (legalábbis én így szeretem:).
  3. Ekkor hozzáadjuk a cukrot. Amikor felforrt, lassú tűzön addig főzzük, míg a lekvárunk teteje bőrösödni kezd.
  4. Közben a tisztára mosott üvegeket berakjuk egy tepsibe és a sütőben átmelegítjük őket, majd a forró lekvárt belemerjük az üvegekbe.
  5. Hagyjuk, hogy az üvegbe mert lekvár kicsit bőrösödjön, majd rászórjuk a tartósítót, rácsavarjuk az üvegekre a tetőt, és száraz dunsztba rakjuk őket, azaz jól bebugyoláljuk, pl. takaróval.
  6. Miután kihűlt a lekvár, felcímkézzük, és végleges helyükre tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 60 p

Megfőztem én is a magam kajszibarack lekvárját.  Ha egy mód van rá, és a lekvárnak való gyümölcs textúrája megengedi, kerülöm a tartósítókat, zselésítőket. Így a kajszilekvárhoz a barackot frissen facsart citrom levével és kristálycukorral főztem össze. Nagyon-nagyon minimális tartósítót szórtam csak az üvegekben a lekvár tetejére, elővigyázatosságból.  

További receptek

Áfonyalekvár

Nyáron érdemes minden kedvenc gyümölcsünkből befőzni pár üveg lekvárt, hogy a szomorkásabb, hidegebb hónapokra is jusson belőlük. Készíthetjük friss és fagyasztott gyümölcsből ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...