Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatos piros lekvár

Illatos piros lekvár
Illatos piros lekvár
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy cseresznyefánk, és lett vagy 10 kg cseresznyénk, amikkel nem tudtunk mit kezdeni. Ekkor ugrott be a cseresznyelekvár ötlete, amit megbolondítottam egy kis eperrel és almával, az illatuk és az alma pektintartalma miatt, ami kiváló természetes zselésítő anyag. Mi nagyon szeretjük!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a cseresznyéket, amiket kimagozunk, és úgy legyen 1 kg.
  2. A cseresznyéket előző este összekeverjük a cukorral, és a hűtőben hagyjuk állni egy estén át.
  3. Másnap egy serpenyőbe tesszük a cukros cseresznyét. A pucolt piros almát nagyon kicsi darabokra vágjuk. Az epreket megmossuk, és kicsumázzuk, ezeket is beletesszük, egy darab citrom levével. Az üvegeket előkészítjük.
  4. Megvárjuk, amíg felforr, aztán kis lángon húsz percig rotyogtatjuk, időnként megkeverve.
  5. Nagyon darabkás lesz, aki szeretné, pürésítheti a lekvár nagy részét, majd a darabkákkal elkeverve isteni lesz! Üvegbe töltjük, 15 percre a tetejére állítjuk, és kész is!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 486
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Parfait

Mióta szakács: 2020.05.04.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyelekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

312
cseresznye 1 kg
cukor 16 dkg
citromlé 1 citromból nyert
alma 5 dkg
eper 5 dkg