r
Nosalty Logó

Májgaluskaleves Tina-anya konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Májgaluskaleves Tina-anya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 271 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1622 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 66 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1681 micro
  • α-karotin
    1656 micro
  • β-karotin
    3967 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 271 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3884.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1862 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12485 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2169 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10086 micro
  • α-karotin
    9935 micro
  • β-karotin
    23803 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    123 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 1622 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    401 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsok megtisztítása után egy nagyobb fazékban feltesszük főni őket, hideg vízben, takarékon. Tearózsába vagy gézdarabba csomagolva tegyük bele az ízlés szerinti mennyiségű szemes borsot. A zellert és a megtisztított, bevágott vöröshagymát már most belerakhatjuk.
  2. Ha a lé felfőtt, szedjük le kisebb szűrővel a habot. Ezt szükség szerint még többször is meg kell tenni az étel fövése közben. Ezután ízesítsük ételízesítővel.
  3. A sárgarépát és a karalábét vágjuk kockára.
  4. Ha a húsok már félig megfőttek, akkor öntsük hozzá a kockára vágott zöldséget.
  5. Vágódeszkán a csirkemájakat kapargassuk el, és tegyük egy kis tálba. Fűszerezzük kevés őrölt borssal, sóval, ételízesítővel, majd keverjük bele a tojást, és annyi lisztet, hogy galuska (nokedli) állagú tésztát kapjunk.
  6. Ha a hús és a zöldségek is teljesen megfőttek, akkor szaggassuk bele a levesbe a májgaluskát.
  7. Ezt hagyjuk főni még 10-15 percig. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 20277
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 18.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szeretné néha kiváltani a sokszor már unalmas húslevest vasárnap délben.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a levest a nagyobbik lányom szereti nagyon. Milliószor megfőztem már. Leginkább akkor szoktam készíteni, ha rántott csirkeszárny vagy comb lesz a második fogás, és ebben a levesben főzöm elő a rántani való húst.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek