r
Nosalty Logó

Majdnem-brownie fekete babból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Boribon
Majdnem-brownie fekete babból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1265 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2533 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2371.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    891 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1265 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4743.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1008 mg
  • Foszfor
    1929 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.3 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1781 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 2533 kcal
  • 16% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babkonzervet lecsepegtetjük, és alaposan átöblítjük. Ez főként akkor fontos, ha a konzervleve sós.
  2. Ezután simáraturmixoljuk a 3 tojással, és átöntjük egy keverő tálba.
  3. Hozzákeverjük a többi hozzávalót: olajat, kakaót, sütőport és a cukrot. Ez utobbibólelőször a megadottnál kicsit kevesebbet adjunk hozzá, és kóstolgassuk!
  4. Tehetünk bele fűszereket vagy egyéb ízesítőket. (Lehet beletenni 1 ek tejfölt is, nagyon jó lesz tőle az állaga.)
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (elég folyós lesz), és addig sütjük, amíg a teteje, ha megnyomjuk, már kicsit szilárdnak érződik. Mint minden browniet, ne süssük át teljesen, hanem a közepe maradjon krémes.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: kb. 13x18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8866
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Ajánló

Pár tanács: Vigyázat!! Az USA-ban a cukor sokkal ízetlenebb, mint a magyar társa, mivel cukornádból készül, ezért sokkal több kell belőle (ezért tűnik úgy, hogy az amerikai receptekben rengeteg cukor van). Nagyon valószínű, hogy magyar cukorból valamivel kevesebb kell bele, ezért kisebb mennyiséggel kezdjetek! Pár evőkanalat belőle helyettesítsünk barna cukorral, akkor sokkal puhább lesz a süti. Mindet viszont ne, mert akkor elveszti a tartását, és szanaszét morzsálódik. Ez más sutire is igaz, pl. muffinra. Ne holland kakaót használjunk, mert az feldolgozott, tehát ugyanolyan, mint a fehér liszt. Sokkal kevesebb benne az antioxidáns, ami a csokievés fő mentsége.:-)) Olyat keressünk, ami natúr és cukrozatlan. Ennél a pár evőkanálnál nem sok jelentősége van, csak ha valaki nagybani használó... A brownieba szoktak néha kevés tejfölt tenni, akkor sokkal krémesebb lesz. Kipróbáltam ezt is, és valóban szuper lett az állaga 1 nagy ek tejföllel.

Receptkategóriák

Majdnem-brownie fekete babból
Boribon 21 recept

A fekete babról ódákat lehetne zengeni (pl. magas antioxidáns- és fehérjetartalom, alacsony GI, stb.), de most nem untatok vele senkit. Csicseriborsóból készítettem már sütit, és nagyon finom lett, ezért gondoltam, hogy ez is szuper lesz.... És valóban! Aki idegenkedne a bab gondolatától sütiben, soha nem fogja kiérezni belőle! Ez a recept csak "alapegység" egy nagyon kicsi tepsihez. Átlag méretű tepsihez min. háromszorozzuk a mennyiséget. Nem érdemes alacsonyra hagyni, mert akkor könnyen kiszárad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek