Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magvas zsemle norcsikiss konyhájából

Magvas zsemle norcsikiss konyhájából
Magvas zsemle norcsikiss konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek kenyérfélékkel kísérletezni, egyik kedvencem ez a recept. 

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Kiváló reggelihez vajjal, lekvárral vagy szendvicsnek, használtam már ezt a zsemlét, mint hamburger zsemlét is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Belekeverjük a sót, rámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a langyos tejet. Kézi mixer dagasztófejével vagy kézzel alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától, a tészta fényes és rugalmas.
  2. Lisztezett konyharuhával letakarjuk, majd a duplájára kelesztjük (kb. 25 perc).
  3. Most jön a kedvenc részem, mikor a zsemléket megformázzuk. A munkapultot enyhén beolajozzuk, és körülbelül teniszlabdányi tésztácskákat addig járatjuk körbe körbe, míg formás zsemléket nem kapunk.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket. További 25 percet kelesztjük.
  5. A tojást felverjük, és megkenjük vele a zsemlék tetejét. A válogatott magvakat összekeverjük egy tálban, és meghintjük vele ízlés szerint a zsemléket.
  6. 180 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 25 perc).
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 880
elküldve: 3
receptkönyvben: 94
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

norcsikiss

Mióta szakács: 2014.07.28.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: perec, kifli, pita, briós, hamburger-buci, bagel, croissant, buci, édes leveles, burek

egyéb elnevezések

zsemle, zsemle teljes kiőrlésű lisztből, négymagos zsemle

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pimpinelli
Pimpinelli Thu, 2017-07-27 13:54

Nagyon nagyon jó recept!!! :)
Most sült ki a próbakör, és nagyon jó lett. Én kicsivel több lenmagot és szezámot raktam bele (6 és 5 evőkanállal), ledarálva, vaj helyett oliva olajjal, mert ez volt itthon.
A tésztát kinyújtottam kicsit, majd félbehajtva kicsit még lenyomkodtam és szögletes szeletekre vágtam. Így kisülve könnyen lehet "felezni", ha szendvicset készítünk belőle.

289
finomliszt 25 dkg
teljes kiőrlésű liszt 25 dkg
friss élesztő 5 dkg
1 ek
vaj 14 dkg
tej 4 dl
tojás 1 db
szezámmag 2 ek
lenmag 2 ek
napraforgómag 2 ek
tökmag 2 ek