Nosalty Logó

Egyszerű vaníliakrémes palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Egyszerű vaníliakrémes palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A vaníliakrémhez

A palacsintához

Összesen 839 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A vaníliakrémhez

A palacsintához

Összesen 3353 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A vaníliakrémhez

A palacsintához

Összesen 175 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 839 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4453.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    2160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.3 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 3353 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

A vaníliakrémhez

A palacsintához

Elkészítés

A vaníliakrémhez

  1. A hozzávalókból a szokásos módon palacsintát sütünk.
  2. Egy kis edényben felforrósítjuk a margarint, beleszórjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a kétféle cukrot, és kevergetve felfőzzük, 1-2 perc alatt besűrítjük.
  3. A vaníliakrémmel jól megkenjük a palacsintákat, egy csíkban baracklekvárt teszünk még rá, és felcsavarjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 105334
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 18.

Ajánló

Baracklekvár helyett bármilyen más lekvár vagy dzsem is finom hozzá. Persze mikor lehet, eperdarabokkal is szoktam készíteni, illetve kevés cukorral összeturmixolt eperrel, málnával vagy más hasonló zamatos idénygyümölccsel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Történt egyszer, még fiatalasszony koromban, hogy szüleim és nagyszüleim nálunk töltöttek néhány napot. Egyik nap palacsintatésztát kevertem, és már sütni akartam, kerestem a palacsintasütőt. Ahogy elővettem, nem hittem a szememnek, mert az addig kicsit használtas teflon borítása helyett egy merő tükörsima fémfelület volt a belseje. Anyukám, látva a meghökkenésemet, mosolyogva elárulta, hogy a nagymama megdöbbenve súgta neki minap, hogy észrevette, valami nagyon csúnyán le volt ragadva a palacsintasütőmben (ez volt a teflonbevonat :)) ), de ő kisúrolta. Ugyanis ő még nem ismerte a teflonedényeket. Szegénykém, mennyit dolgozhatott vele! Elszontyolodva álltam neki palacsintát sütni a teflonmentes teflonserpenyőben, de csodálatos módon még ezerszer jobb lett, mint volt. Azóta is azt használom, és eszemben sincs lecserélni valami újra. Szörnyen ütött-kopott már, de még így is van, hogy kölcsönkérik tőlem, ha jó palacsintát akarnak sütni. Én pedig minden egyes palacsintasütéskor mosolyogva gondolok a nagymamára.

Hozzászólások

P.

Ezen annyit nevettem! :-DDD

Törölt felhasználó

Kifeküdtem.... :-)))))))

Dacota

Ez nagyon édes! :) Elárultad valaha a nagyinak, milyen jót tett veled?

Törölt felhasználó

Nnna,akkor nekiugrok kisúrolni a teflon serpeny?met:)))

nyamóka

Tündéri a sztori! :DDDDDD

Big Boss

i

Törölt felhasználó

De jó!Mert a nagymama már tudta hogy a teflon nem valami egészséges!:))))Jó a sztori.Puszi.Bogi

Törölt felhasználó

Ez a sztori! Teljesen a padlón voltam!:)))) Gyorsan elmeséltem az emeleten a nagyiknak...:DDD Az egyik nagyi éppen most hozta vissza az egyik wokserpeny?t, de rajta volt még a teflon...:DDD Neki is nagyon tetszett a történet! A palacsinta és a fotó is remek! A legjobbakat: Mrs Smith

Fahéj

Kedves Mindenki! Örülök, hogy szereztem Nektek néhány vidám pillanatot a történetemmel. Én is mindig mosolygok rajta, amikor eszembe jut. :) Szép napokat mindenkinek: Fahéj-Éva

Törölt felhasználó

Igen , ez tenyleg nagyon edes:) Hmmmm.... lehet az en nagyimnak is igaza van es lehet kest is hasznalni a teflon serpenyoben ebbol kiindulva:)... ok :) rajta leszek az ugyon :DDD Koszi a receptet:)

Zúza

Ez a krém édes besamell. Nemde?

Fahéj

Pontosan! Ezért hívom "egyszer?"-nek. De egyszer?sége ellenére a fenti formációban elkészítve nagyon finom, ezt bizton állíthatom.

Geleva

Kedves Fahéj! Vasárnap délután, hirtelen felindulásból :) kipróbáltam a palacsintádat. Nagyon nagy sikere volt nálunk, a dupla adag sem volt elég. Saját készítés? meggydzsem és baracklekvár volt a plusz. Nóra lányom csokiöntettel is adott a kalóriáknak. Amíg készült (lepinek) mindenki elolvasta a storydat is a kinyomtatott recepten. Nagyon bejött!!! Lányaim kezdenek eltiltani a saját palacsintasüt?jükt?l.:) Bár szerintem a régi, hosszúnyel?, bádog palacsintasüt?nél még nem találtak ki jobbat. Sajnos már nekem sincs. A villanyt?zhely sem kedvez a jó palacsinta sütéséhez (nekem ez van), de mindent megteszek a cél érdekében.:) Köszi a receptet. Szép napot! G. Éva

Fahéj

Kedves Éva! Jaj de örülök, hogy bejött! Mi is szoktunk a krémre csokit csorgatni, f?leg aki a dzsemet nem szereti annyira. És nekem is volt villanyt?zhelyem (most csak a süt?m az), és nem is tudtam használni azt a régifajta, hagyományos palacsintasüt?t. Most a gázon már tudom, de valahogy ez a teflontalanított :)) még annál is jobb. Ha nagyon sietek, egyszerre 3 palacsintasüt?ben sütöm a palacsintát egyszerre, egy teflonosban, a hagyományos hosszú nyel?ben, meg abban a bizonyosban, de a legszebbek abban a bizonyosban készülnek. Úgyhogy a nagymamám nem hiába súrolt annyit. :) Neked is szép napot! Fahéj

Geleva

Szia Fahéj! Én kett?vel nyomom a "villanyon", elég "bejáratott" mindkett?. Csak ezekkel tudok olyat - amilyet...de, ha megadnád a Nagyi címét, szívesen elküldeném egy kis kiképzásre ?ket.:))) Sajnos erre a merész vállalkozásra nincs id?m, jobbat meg nem kapok. Én a régi hosszúnyel?vel, gázon tanultam. Nincs párja! Ha csak nem, amikor a kedvemért nagyszüleim begyújtottak a félretett sparhelt?-be, és azon, félrehúzott karikákkal. Hmmmm..... Na jó, nem nosztalgiázom. Küldöm a serpeny?imet!:DDD Üdv.: G. Éva

Tmea

Kedves Fahéj! Szükségem lenne egy kis segítségre.... Nincs sajnos olyan precíz mérlegem, amin 3 dkg-ot le lehet mérni és az egyik szakácskönyvben azt olvastam, hogy a házias mértékegységnél 3 ev?kanál liszt felel meg 3 dkg-nak. Én ma ezt a palacsintát elkészítettem a 3 ev?kanál liszttel, de egy az, hogy nagyon s?r? lett a krém, amin egy banán összenyomásával sikerült segítenem valamelyest, így nem vanília, hanem banánkrém lett bel?le. De nem is ez a legnagyobb problémám, hanem az, hogy utána olyan volt a szám, mintha belülr?l nyers liszttel beszórták volna. No én nem akarom feladni ennek a krémnek az elkészítését, kísérleteznék én ezzel még tovább, de szeretném ha segítenél nekem abban, hogy szerinted a 3dkg liszt az mondjuk ev?kanálban számolva mennyinek felel meg? Vagy mérjek le 10 dkg-ot és osszam el nagyjából 3 felé? Mit javasolsz?

Fahéj

Kedves Tmea! Nagyon sok lisztet tettél a krémbe. 1 ek liszt max akkor lehet 1 dkg, ha nem púposan méred, hanem eléggé laposan. Én se mérem ki soha a 3 dkg lisztet mérleggel. 1 átlagosan púpozott ev?kanálnyi az kb 2 dkg, de ha jó púposan veszed, akkor az már megvan 3 dkg is. Szóval én csak beledobok egy jó púpos ev?kanállal, elkeverem a margarinban (vagy vajban), és már öntöm is fel a tejjel. Folyton keverve felf?zöm, és hagyom 1-2 percig f?ni, hogy megf?jön a liszt a krémben, hogy ne maradjon lisztíze. Azért érezhetted a liszt ízét, mert túl sok volt bel?le a krémben, és valószín?leg emiatt meg se tudott f?ni rendesen. Remélem, tudod használni a segítségemet, és legközelebb nagyszer?en sikerül a krémed. Mert ha sikerül, akkor finom nagyon! Ja és elismerésem, hogy nem adtad fel! Sok sikert: Fahéj

Tmea

Köszönöm szépen! Az a helyzet, hogy ezeket a mértékegységeket Lajos Mari egyik 99 recept... könyvéb?l néztem ki és sajnos arra már tapasztalatból rájöttem, hogy az ? receptjei használhatatlanok, de hogy a mértékegységei is... Meg fogom próbálni újra így, ahogy írod, és megírom neked az eredményt! :-) Köszönettel...Tímea

Hozzávalók

A vaníliakrémhez

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

További cikkek