r
Nosalty Logó

Pillangó kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Pillangó kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3262.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    1716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 2813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 ek cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját és a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Konyharuhával letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 8 részre vágjuk.
  5. Veszünk egy részt, és olyan hosszú és vékony rúddá sodorjuk, amennyire csak tudjuk. Kb. 70-80 cm rúdból lesz a legszebb pillangó. A rúd két végét megfogjuk, és elkezdjük felfelé tekerni, mint a csigát.
  6. A két csiga között alul marad egy kis rész, azt az ujjunkkal a két csiga között elkezdjük feltolni, majd egy éles késsel elvágjuk, ez lesz a pillangó két csápja. Végül a két csiga alsó részénél a hüvelyk és a mutató ujjunkkal kicsit összecsípjük. Ez a sütés alatt kicsit visszaugrik, de még így is szép formát ad a pillangó szárnyának.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól távol, mert még nőni fognak. Lekenjük 1 tojássárgája, és egy kis tej keverékével.
  8. További 30 percet kelesztjük a tepsiben.
  9. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  10. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk átgőzölni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38×28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2466
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pillangó kalács
Andi80_ 380 recept

Annyira, de annyira várjuk már a jó időt, de csak nem jön. Gondoltam, ez a pillangó kalács jó kis tavaszcsalogató lesz. Ránézésre bonyolultnak tűnhet, de egyáltalán nem az. Érdemes elkészíteni, nem csak a gyerekek lesz a kedvence :-) A kalács íze a fonott kalácséhoz hasonlít. Egy pohár tejjel, vagy kakaóval nagyon finom reggeli vagy uzsonna. Légmentesen elzárva még másnap is finom puha.  8 db nagyobb pillangó lett ebből az adagból.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.