Nosalty Logó

Pillangó kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Pillangó kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 352 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2813 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 298 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 352 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3262.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    1716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 2813 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 ek cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját és a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Konyharuhával letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 8 részre vágjuk.
  5. Veszünk egy részt, és olyan hosszú és vékony rúddá sodorjuk, amennyire csak tudjuk. Kb. 70-80 cm rúdból lesz a legszebb pillangó. A rúd két végét megfogjuk, és elkezdjük felfelé tekerni, mint a csigát.
  6. A két csiga között alul marad egy kis rész, azt az ujjunkkal a két csiga között elkezdjük feltolni, majd egy éles késsel elvágjuk, ez lesz a pillangó két csápja. Végül a két csiga alsó részénél a hüvelyk és a mutató ujjunkkal kicsit összecsípjük. Ez a sütés alatt kicsit visszaugrik, de még így is szép formát ad a pillangó szárnyának.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól távol, mert még nőni fognak. Lekenjük 1 tojássárgája, és egy kis tej keverékével.
  8. További 30 percet kelesztjük a tepsiben.
  9. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  10. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk átgőzölni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38×28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2307
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Andi80_ 380 recept

Annyira, de annyira várjuk már a jó időt, de csak nem jön. Gondoltam, ez a pillangó kalács jó kis tavaszcsalogató lesz. Ránézésre bonyolultnak tűnhet, de egyáltalán nem az. Érdemes elkészíteni, nem csak a gyerekek lesz a kedvence :-) A kalács íze a fonott kalácséhoz hasonlít. Egy pohár tejjel, vagy kakaóval nagyon finom reggeli vagy uzsonna. Légmentesen elzárva még másnap is finom puha.  8 db nagyobb pillangó lett ebből az adagból.

Hozzászólások

Fahéj

Csodálatos! :)

Andi80_

Köszönöm :-)

Törölt felhasználó

Szia,gyönyör?séges! Helyettesíthetem a margarint vajjal?

Andi80_

Szia, Köszönöm szépen. természetesen mehet bele a vaj. Üdv, Andi

evamaria47

Csudaszép,nagyon ügyes vagy!

Andi80_

Köszönöm szépen :-)

Törölt felhasználó

Nagyon szép,nálunk pillangó mánia van,mert a pici lányom jele az oviban a pillangó!Mentve,megpróbálkozom vele,bár egy kicsit bonyolultnak t?nik így els? olvasásra.Még átolvasom párszor,és akkor talán könnyebben boldogulok majd vele.Meglepném vele a lánykámat......Biztosan nagyon örülne! Szép napot!

Andi80_

Kedves Petrezselyem, Itt van egy kép a készítésér?l, talán így könnyebb: http://www.sutnijo.hu/recept/5883-pillango_kalacs Sajnos ide csak egy kép fér fel. Sok sikert, jó sütögetést és biztosan örül majd a picikéd! Szép napot! Andi

Törölt felhasználó

Köszönöm,aranyos vagy!

Éva-Anyóca

De csodás a pillangód! :D Éva-Anyóca

Andi80_

Köszönöm Kedves :-)

Törölt felhasználó

Megsütöttem, isteni finom, fahéjas cukorral szórtam le a tetejét sütés el?tt. Alig bírjuk abbahagyni az evést :) Köszönöm !

Andi80_

Örülök, hogy ízlett, kedves egészségetekre! :-)

Tunderanyo

Kedves Andi! Ma megsütöttem a pillangót!Csodálatos lett ,az íze, a tésztája is kiváló! Már megint egy klassz recept t?led!Lassan már" függ?" leszek az oldalad miatt. Köszi a receptet,várom a többi különleges ötleteidet. Legyen szép napod. Tündi

Andi80_

Kedves Tündi, Igazán boldog vagyok, hogy "függ?" lettél, én is így vagyok a kelt tésztákkal :-) Igyekszem majd még hozni az újdonságokat. Addig is jó sütögetést és szemezgetést a receptek között! Üdv:Andi

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek