Nosalty Logó

Madárfütty -Madártej másképp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Madárfütty -Madártej másképp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 373 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2232 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 373 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6540.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    2502 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    2988 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 2232 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk.
  2. A tejet 1 kk sóval felforraljuk, és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk. Egyszerre csak 4-5 darabot, hogy elférjenek egymás mellett. Mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, majd egy jénai tálba lyukacsos kanállal óvatosan kiszedjük, hogy ne törjenek össze. Így tovább, míg az összes hab el nem fogy. A kiszedett habok tetejére rászórjuk a fél cs mazsolát.
  3. A 6 tojássárgájához hozzáadjuk a 2 cs vaníliás pudingport és a vaníliás cukrot, majd ízlés szerint porcukrot vagy kristálycukrot (én nem túl édesszájúként 3 evőkanállal szoktam). Majd pár evőkanálnyit hozzáadunk a felforralt tejből, és csomómentesre elkeverjük.
  4. A kikevert tojássárgáját hozzáadjuk a felforralt tejhez folyamatos kevergetés közben, majd pár percig jól összeforraljuk.
  5. Ráöntjük a már kiszedett habok tetejére, majd hagyjuk kihűlni.
  6. Tálaláskor kakaóport szórunk a tetejére.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 32805
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A mi családunk valahogy sosem szerette a madártejet, pedig nem sok különbség van a két étel között. Édesapánk imádja a pudingot, így nem maradt más ötlet, ötvözni kellett a kettőt. A madárfütty elnevezés apukánk barátnőjétől származik, ami azóta is viccesen ránk ragadt.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Hasonló módon készítem én is a madártejet, az ízhatást fokozhatod még azzal, hogy kakaópor helyett rumos-kakaós öntettel locsolod meg. Nagyon isteni, érdemes kipróbálni!

Törölt felhasználó

A hab készitésénél én azt a taktikát használom hogy egy nagy tányérra rászedem a kis hab kupacokat és mikroba rakom kb.egy 35mp.-re de nyilván mikor és kupacka függ? is.

Törölt felhasználó

A hab készitésnél én az a taktikát használom hogy a habkupacokat egy tányérra kiszedem és mikroba teszem kb egy 35 mp.-re de nyilván kupacka és mikro függ?.

Törölt felhasználó

ezt egyszer akartam..bocsánat

Törölt felhasználó

Köszönöm M.Gabi az ötletet, nem is gondoltam rá hirtelen. Mindenképpen kipróbálom :)

Törölt felhasználó

A mikro is jó ötlet, nem kell annyit bajlódni akkor a habocskákkal. :) Köszönöm a jó tanácsot!

Mátayné Zsuzsa

Kedves Gabi! Szívesen adnék egy jó tanácsot a madártej,ill.fütty habjának elkészítéséhez,ha elfogadod.Én el?ször felverem a tojásfehérjét kemény habbá.Utána a fehérje mennyiségének megfelel?en kevés cukrot adok hozzá,amivel tovább verem.Utána a nagy gáztepsit kibélelem süt?papírral,és kanállal beleszaggatom a habokat.Jó forró süt?be teszem,és rövid ideig,(de felügyelet alatt) megsütöm.Akkor nagyon fonom,ha kicsit karamellizálódik a teteje.Próbáld ki,szerintem megéri.

Törölt felhasználó

Ez jól hangzik, ki fogom próbálni :)

Törölt felhasználó

Elkészitetem nagyon finom! Második alkalommal kicsit variáltam rajta megfeleztem a tejet és egyik felét a vaniláspudingal másik felét csoki pudinggal f?ztem fel és rétegesen öntötem a habra.

Dömi

Szia! Én is hasonlóan csinálom a madártejet. Ezek a habkészítési ötletek nagyon jók ki fogom próbálni! Imádom a madártejet, de kakaóval még nem próbáltam!

Törölt felhasználó

Én leegyszer?sitem,f?lverem a habot és ráöntöm a forró masszát és egy pár perc múlva szépen ovatosan f?lkavarom a habot az aljáról.

Törölt felhasználó

Nagyon-nagyon finom!

Törölt felhasználó

Ez a süt?ben készre s?lt hab, nagyon megfogta a fantáziámat. Alig várom, hogy kipróbáljam. Igen, ettem már (helyesebben nem ettem, mert letettem a kanalat!) - olyan madártejet, amiben úszkáltak a habnak a részecskéi... olyan nyákszer?ség... Jómagam amikor a habokat megf?zöm, utána azon forrón át is sz?röm a madártejet egy másik lábosba. A habot külön teszem, vigyázok arra, nehogy bármi is ússzon, aminek nem kellene... * De ez a süt?s megoldás! TÖKÉLETES! Köszönöm a többiek nevében is!

Zselyke24

Én meg cukros vízben f?zöm ki a habot,így nem úszkál semmi sehol a hagyományos madártejnél!! Jó a recept ki fogom próbálni

Címlapról ajánljuk

További cikkek