r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliapudingos madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 400 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1598 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 85 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 400 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3331.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1820 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1598 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 2 cs. vaníliás cukorral és a sima cukorral feltesszük forralni.
  2. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét szintén 2 cs. vaníliás cukorral felverjük.A sárgáját kikeverjük a vaníliás pudingporral, kevés tejet kiveszünk a forralásra szántból, és csomómentesre keverjük.
  3. Amikor forrni kezd a tejecske, két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a tetejére, amikor szépen megnövekedtek kiszedjük egy tálra. Miután kifőztük az összes habgaluskát, folyamatos keverés mellett (én habverővel csinálom)beleöntjük a tojássárgákat igyekezve, hogy ne csomósodjon. Finom sűrűségűre főzzük, és amikor forr, elzárjuk.
  4. Egy szűrő segítségével átöntjük egy nagyobb tálba alét, és rákanalazzuk a habgaluskákat. (Isteni az illata.)
  5. Hidegvízbe állítva hűtjük le, vagy kirakjuk egy kicsit a konyhaablakba (így télen), ezután a hűtőbe. Amikor kellően lehűlt, tálaljuk kisebb tálkákban, isteni finom így hidegen.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 52
  • 7 napos nézettség: 433
  • Össznézettség: 319050
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Először párom kedvéért csináltam, de nagyon féltem tőle, aztán rájöttem, hogy nagyon egyszerű, az évek során alakult ki ez a végleges összetétel.

Hozzászólások

kiskuju

Kedves NoSalty! Nekem mindig leégett a tej, mire kif?tt a galuska a tetején, ezért a kövekkez?képpen oldottam meg: Egy lapos tányérra 1 ev?kanál tej- rá 4-5 habgaluska- be a mikróba- fél perc melegítés h?fokon és kész.

Törölt felhasználó

Remek ötlet. Nekem ugyan nem szokott leégni a tej, de ezt ki fogom próbálni. :)

Törölt felhasználó

Kipróbáltam,és nagyon jó,máskor is ezt a fajtát fogom csinálni!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett. Köszönöm a visszajelzést. További jó f?z?cskézést! :)

Törölt felhasználó

Én is mikróban keményítem meg a tojáshabot,5 percig teljes fokozaton,utána kiszaggatom,így tök jó,mert id?t spórolok meg,és nem ég le a tej.

Törölt felhasználó

Kedves Kriszta! Megcsináltam a recepted, és nagyon finom, és a tej sem égett oda:) Párom hazaér és biztos hogy ezzel kezdi vacsi helyett :D

Törölt felhasználó

Elkészítettem,nagyon fincsi lett,köszi a receptet. :-)

Bebibogyo

elkeszitettem ... jol sikerult. koszi a receptet :)

lilibe

A folyékony részt én is így készítem, a habot viszont vízben f?zöm ki, és szoktam még összegy?jteni tojásfehérjét a fagyasztóban, amikor az megmarad, és ilyenkor dupla habot készítek

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek