Nosalty Logó

Madártej Jahintól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Madártej Jahintól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 447 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1785 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 115 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 447 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2946.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.7 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1463 micro
Összesen 1785 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat.
  2. A fehérjéthabbá verjük 5 dkg cukorral, csipet sóval, közben felforraljuk a tejet.
  3. A habot evőkanállal kiszaggatjuk, a tej tetejére tesszük, majd mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük.
  4. A habgaluskákat kiszedjük, félretesszük hűlni.
  5. A maradék cukorral és a vaníliarúd belsejével alaposan kikeverjük a tojássárgákat.
  6. Kiveszünk 1 dl tejet, megvárjuk, míg lehűl, hozzáadjuk a kikevert sárgához, majd fokozatosan adagolunk hozzá a meleg tejből, végül visszaöntjük az egészbe, és folyamatos keverésmellettbesűrítjük.
  7. Kiöntjük egy szép üvegtálba, megvárjuk, míg kihűl, rátesszük a habokat.
  8. Hűtőhidegen tálaljuk. Ha nem vagyunk elégedettek a sűrűségével (tojások nagysága), 1-2 dkg liszttel sűríthetjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3535
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Receptkategóriák

Klasszikus, francia eredetű desszert, nyáron jéghidegen, de az év bármely szakában nyerő.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Jaj de guszta :-O

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek