Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Macskatiprás

Macskatiprás
Macskatiprás
48 perc / előkészület: 5 perc főzés: 3 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Őrség egyik egyszerű, de nagyszerű süteménye. Az íze minden előzetes várakozást felülmúl!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Bárhol, bármikor!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricadarát 1 liter vízben 1 csipet sóval megfőzzük.
  2. Miután megfőtt, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, a cukrokat, a sütőport, a tejfölt vagy natúr joghurtot, a túrót, a citrom levét és héját, végül pedig a tojásokat.
  3. A masszát alaposan összedolgozzuk, majd elegyengetjük az előzőleg margarinnal kikent és kilisztezett nagytepsiben.
  4. Tetejére szilvalekvárkupacokat teszünk kiskanállal egymástól olyan távolságra, hogy szeletelésnél majd minden szelet közepére jusson egy. (Innen ered a név is - macskatiprás -, hiszen miután megsült, úgy néz ki, mintha nyers állapotában belegyalogolt volna a házi kedvenc.)
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megbarnul.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35*40*3 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 916
elküldve: 6
receptkönyvben: 392
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Csicseriborsó

Mióta szakács: 2010.03.01.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós lekváros kukoricaprósza, daraszelet

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kamoca
Kamoca Sun, 2011-04-03 15:41

Megsütöttem, de nem vártam addig , amíg megbarnult a teteje, mert már majd. 40 percig sült, féltem, hogy megég az alja. De így meg eléggé puha, mintha nyers lenne, csak a széle és az alja barna. Ilyennek kell lenni az állagának?

Topkapi
Csicseriborsó / Topkapi Mon, 2011-04-04 09:32

Szia!
Nekem is viszonylag puha szokott lenni, de nem nyers. Ha kb 1,5 cm vastagon teríted el a tepsiben (mint ahogy a képen is látható), akkor 40 perc alatt már szépen át kell sülnie.
Üdv,
Csicseriborsó

abbs
lique / abbs Sat, 2011-04-02 10:58

szia. nekem egy olyan, talán hülye kérdésem lenne, hogy nem lesz túl száraz a tészta?

Topkapi
Csicseriborsó / Topkapi Sat, 2011-04-02 11:10

Szia!
Nekem nem szokott száraz lenni. Végül is van benne 2 dl tejföl vagy natúr joghurt, plusz egy teljes citrom leve.
Üdv,
Csicseriborsó

Magika71
Magika71 Sun, 2011-01-16 18:31

Megsütöttem, nagyon finom. Nekem a lekvár szétfolyt, de ez a lekvár hibája... :-) Mindenkinek csak ajánlani tudom, gyors és finom.

Katka83
Katka83 Thu, 2011-01-13 17:14

Gyerekkoromban valami hasonlót a nagymamám is szokott készíteni,úgyhogy Zalában is ismerik ezt a receptet.Ki kell próbálnom,hogy mennyire hasonlít arra a sütire.Remélem nagyon,és szép emlékeket idézhetek fel!

Kephera
Kephera Thu, 2011-01-13 11:18

Nagyon mókás neve van:) Nekem is ez lesz a következő sütim, és abban is biztos vagyok, hogy ma ez lesz a legnépszerűbb recept:)

Topkapi
Csicseriborsó / Topkapi Thu, 2011-01-13 10:48

Szia sz.ildiko!

Ez így van! :)

Egyébként az állaga valahol a kettő között van, talán a szüttyögős/rezgőshöz áll közelebb. De nem lehet elrontani! :)

Üdv,
Csicseriborsó

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Thu, 2011-01-13 10:40

imádom ezeket a fantázianeveket! :) komolyan mondom, ha belelátunk képeket egy ételbe, csoda, hogy maga az étel, amiket készítünk, kitalálunk, összerakunk, megalkotunk, beújítunk egyre finomabbak és finomabbak? a sütés-főzés elsősorban fantázia, aztán étkezés, mindig ezt mondom :)

kis reggeli filozófiánkat olvasták :P

állagra milyen ez a süti? piskótás jellegű, vagy kicsit szüttyögős/rezgős? érted... :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-13 10:18

Kedves Csicseriborsó! Nagyon tetszik a recept, a nevén jót mosolyogtam:) Meg is van a hétvégi süti!
Köszi és várjuk a többit is, további sok sikert! Üdv: Évi

440
kukoricadara 300 g
víz 1 l
1 csipet
finomliszt 20 dkg
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
tejföl 2 dl
tehéntúró 25 dkg
tojás 2 db
citrom 1 db
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
szilvalekvár 10 dkg