r
Nosalty Logó

Macskatiprás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Macskatiprás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 442 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3533 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.6 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 442 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7653 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1445 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    2984 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.5 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4609 micro
Összesen 3533 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricadarát 1 liter vízben 1csipet sóval megfőzzük.
  2. Miután megfőtt, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, a cukrokat, a sütőport,a tejfölt vagy natúr joghurtot, a túrót, a citrom levét és héját, végül pedig a tojásokat.
  3. A masszát alaposan összedolgozzuk, majd elegyengetjük az előzőleg margarinnal kikent és kilisztezett nagytepsiben.
  4. Tetejére szilvalekvárkupacokat teszünk kiskanállal egymástól olyan távolságra, hogy szeletelésnél majd minden szelet közepére jusson egy. (Innen ered a név is - macskatiprás -, hiszen miután megsült, úgy néz ki, mintha nyers állapotában belegyalogolt volna a házi kedvenc.)
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megbarnul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35*40*3
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 27491
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 13.

Ajánló

Bárhol, bármikor!

Receptkategóriák

Az Őrség egyik egyszerű, de nagyszerű süteménye. Az íze minden előzetes várakozást felülmúl!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.