r
Nosalty Logó

Macskatiprás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Macskatiprás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 442 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3533 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.6 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 442 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7653 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1445 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    2984 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.5 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4609 micro
Összesen 3533 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricadarát 1 liter vízben 1csipet sóval megfőzzük.
  2. Miután megfőtt, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, a cukrokat, a sütőport,a tejfölt vagy natúr joghurtot, a túrót, a citrom levét és héját, végül pedig a tojásokat.
  3. A masszát alaposan összedolgozzuk, majd elegyengetjük az előzőleg margarinnal kikent és kilisztezett nagytepsiben.
  4. Tetejére szilvalekvárkupacokat teszünk kiskanállal egymástól olyan távolságra, hogy szeletelésnél majd minden szelet közepére jusson egy. (Innen ered a név is - macskatiprás -, hiszen miután megsült, úgy néz ki, mintha nyers állapotában belegyalogolt volna a házi kedvenc.)
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megbarnul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35*40*3
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 27521
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 13.

Ajánló

Bárhol, bármikor!

Receptkategóriák

Az Őrség egyik egyszerű, de nagyszerű süteménye. Az íze minden előzetes várakozást felülmúl!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.