Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lúdláb torta Szimran konyhájából

Lúdláb torta Szimran konyhájából
Lúdláb torta Szimran konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos recept, mindig szívesen készítem. 

hozzávalók / 4 adag

Kakaós tortalap

Párizsi krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Kakaós tortalap

  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, vizet, lisztet, kakaóport, sütőport.
  2. Egy kapcsos, 24 cm-es tortaformában kisütjük, és hagyjuk kihűlni.

Párizsi krém

  1. A tejszínt a cukorral szálpróbáig főzzük. Félrehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a kakaóport. Majd hagyjuk kihűlni, és habosra keverjük a vajjal.
  2. A tortalapot beborítjuk a párizsi krémmel, egyenletesen eloszlatjuk, a tortát bevonjuk vízgőz felett olvasztott étcsokoládéval.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 693
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Lúdláb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1487
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 8 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 teáskanál
víz 4 ek
habtejszín 4 dl
cukor 200 g
vaj 250 g
cukrozatlan kakaópor 100 g
étcsokoládé 200 g