Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lucskos káposzta Pogácsa konyhájából

Lucskos káposzta Pogácsa konyhájából
Lucskos káposzta Pogácsa konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaldeneker György elmondása alapján igyekeztem elkészíteni, nagyon finom lett!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szeletekre vágott fokhagymát kevés olíván megfuttatjuk, de csak addig, amíg illatozni kezd. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, együtt megdinszteljük. Rádobjuk a felkockázott húst. Kicsivel nagyobb lángon fehéredésig körbepirítjuk.
  2. Jönnek a fűszerek, bors, őrölt kömény és a babérlevél. Elvileg vízzel kellett volna felengedni, de gondoltam, hogy egy kis fehérbor nem árthat neki. Sózzuk, és még rászórunk egy kis vegamixet is. Kb. fél órát pároljuk a húst így magában.
  3. Közben a fehér káposztát és a krumplit nagyobb kockákra, a paradicsomot és a paprikát négyfelé vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a félig megpárolt húshoz. Még egy kevés vizet öntünk rá, jól összekeverjük, utánasózunk, és újabb kb. fél órát főzzük így együtt. Most már inkább közepes lángon, nem olyan kis csendesen, nem baj, ha a krumpli kicsit szétmegy, ez sűríti az ételt, mert nem akartam berántani.
  4. Aki akarja, rakhat rá a végén tejfölt (a férjem akart), bár nem igényli ez az étel igazából, hiszen így is szép, egyszerű, tiszta íze van.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 031
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
283 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplis káposzta lapockával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

514
olívaolaj 1 ek
sertéslapocka 50 dkg
káposzta 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 2 közepes db
babérlevél 1 db
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
víz 5 dl