Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lucskos káposzta márti1218 konyhájából

Lucskos káposzta márti1218 konyhájából
Lucskos káposzta márti1218 konyhájából
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kedves emlék fűz ehhez az ételhez, sok évvel ezelőtt költöztünk egy társasházba, és nagyon megfáztam, köhögtem, és nyomtam az ágyat. Dél tájban csöngetett az egyik szomszédnőm, és egy kis jénai tálban melegen hozott nekem lucskos káposztát, mert hallotta a köhögést, és gondolta, hogy nincs erőm főzögetni. Soha nem felejtem el ezt a történetet, a káposzta annyira jólesett, hogy a receptet elkértem, és azóta is sokszor készítem.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst nagyobb darabokra vágjuk (lehet kockára is), a hagymát félbe, majd szeleteljük. Egy nagyobb lábasban feltesszük főzni a húst a hagymával együtt, a kapor kivételével hozzáadjuk a fűszereket is, és félig megfőzzük a húst annyi vízzel, ami ellepi két ujjnyira.
  2. A káposztát negyedeljük, és ujjnyi csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a félig megfőtt húshoz, és együtt készre főzzük.
  3. Rántást készítünk a zsírból, lisztből és a tűzről lehúzva a paprikából. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, és a káposztához keverjük. Annyi vizet kell adni a káposztához, hogy az egész főzelék állagú legyen. Felfőzzük, hogy a liszt besűrítse az ételünket, most tesszük bele az apróra vágott kaprot és a tejfölt is. Szükség esetén sózzuk, vagy aki szereti, ételízesítőt is használhat, ha megfelelő az íze, keverjük bele az ecetet, és tálalhatunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 12 701
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapros káposzta lapockával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

489
sertéslapocka 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
sertészsír 1 ek
káposzta 1.5 kg
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 1 kávéskanál
majoranna 1 teáskanál
kapor 1 csokor
tejföl 2 dl
ecet 1 ek
víz 7 dl