r
Nosalty Logó

Lübecki marcipános tekercs

NS
Lübecki marcipános tekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

659
Kalória
9.7g
Fehérje
77.8g
Szénhidrát
34.3g
Zsír
42g
Víz
121g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
49.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 6576 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    342.7 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4343.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    682 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    778 g
  • Cukor
    492 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    420.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1500 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 6576 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 4 ek vízzel félig felverjük, majd a kétféle cukrot hozzáadva, kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a sárgájákat, majd beletesszük a sütőporos lisztet és a mandulát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és megsütjük. Sütőpapírral együtt, még melegen feltekerjük.
  3. A fahéjjal ízesített szilvapüré 3/4-ét a kihűlt piskótára kenjük.
  4. A tejszínt a fixálóval felverjük, és rákenjük a szilvára.
  5. A piskótát feltekerjük, és 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben dolgozzunk vele.
  6. A 10 dkg porcukorral összegyúrt marcipánt porcukros felületen a tekercs méretére kinyújtjuk. Rákenjük a maradék szilvapürét. A piskótát rátesszük fejjel lefelé, hogy a marcipán összeillesztése alulra kerüljön, és beborítjuk a tekercset.
  7. Vajjal együtt megolvasztott csokoládéval bevonjuk. Tetszés szerint díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 70 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 32x39

Rég nem látott rokonok jöttek hozzánk, ezzel kedveskedtem nekik. Kicsit időigényes, de az eredmény kárpótolt bennünket!

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek