Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás clafoutis

Rebarbarás clafoutis
Rebarbarás clafoutis
38 perc / előkészület: 10 perc sütés: 28 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én most négy kisebb formában sütöttem, de süthetjük egy kb. 26 cm-es piteformában is. Ha sütés közben a desszertünk nagyon barnulna, takarjuk le sütőpapírral. Tálalhatjuk vaníliakrém, -mártás vagy fagylalt kíséretében.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Négy 11 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kikenünk.
  2. A rebarbarát megtisztítjuk, mossuk, darabokra vágjuk. Megszórjuk 1 ek cukorral, és kb. 10 percet hagyjuk állni.
  3. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukor felét.
  4. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Váltakozva hozzákeverjük a tejszínt, narancslevet és a lisztet. A végén óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. A rebarbara felét az előkészített formákba szórjuk, ráöntjük a tojásos masszát, majd elosztjuk rajta a maradék rebarbarát.
  6. Betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-28 perc alatt megsütjük. Kivesszük, megszórjuk porcukorral, és még melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 903
elküldve: 5
receptkönyvben: 55
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rebarbarás tejpite, clafoutis rebarbarával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

355
rebarbara 400 g
cukor 100 g
tojás 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
főzőtejszín 5 ek
narancslé 3 evőkanál
finomliszt 125 g
vaj 1 tk