Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lisztmentes borsófőzelék Adrika konyhájából

Lisztmentes borsófőzelék Adrika konyhájából
Lisztmentes borsófőzelék Adrika konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbálkozom kicsit „egészségesebben” sütni-főzni, leginkább a fehér lisztet helyettesíteni vagy kihagyni, így keresgéltem, olvasgattam, végül a saját fejem után menve megfőztem ezt a főzeléket. Egyszerű, gyors és nagyon finom. :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ízben szerintem semmiben sem különbözik a finom lisztes változatától, így bátran készítsétek így, nem fog feltűnni senkinek. ;)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukorborsót az olajon átforgatjuk, majd felöntjük vízzel, megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk.
  2. Ezután leöntjük a vizet a borsóról, és kb. az 1/3-át külön rakjuk, és pépesítjük.
  3. Hozzáadjuk a cukorborsóhoz a pépet, a tejet (attól függ a mennyiség, hogy mennyire szeretnénk sűrűre), ha kell sózzuk, illetve szórhatunk bele pirospaprikát.
  4. Pár percig forraljuk, majd tálalhatjuk virslivel, tükörtojással, vagy csak ehetjük magában is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 21 553
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

adrika90

Mióta szakács: 2012.11.05.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukorborsó főzelék, lisztmentes borsófőzelék, főzelék cukorborsóból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ELF eleven
ELF eleven Mon, 2019-07-01 16:23

Szia :) kicsit megtévesztő. A képen nem cukorborsó van, az a sima zöldborsó (kifejtő) egyik változata, aminek a lényege hogy a "héjában" marad, a hüvely fala is fogyasztható. Nem lehet kifejteni, egyben maradva fogyasztják. Sajnos sok helyen falun keverik a kettőt, de szerencsére egyre több helyen kapni. Viszont megtévesztő, mert ennek hála még egy valódi cukorborsós receptet sem találtam azok közt amikre rányomtam a keresés után :(

259
zöldborsó 450 g
tej 1.5 dl
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint