r
Nosalty Logó

Linzer 4.- narancsos

NS
Linzer 4.- narancsos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

790
Kalória
7.4g
Fehérje
113.8g
Szénhidrát
34.5g
Zsír
29.7g
Víz
89.6g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
53.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 790 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4736 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 790 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    206.9 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    682.9 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1713 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 4736 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 421 kcal

Elkészítés

  1. A sütőport hozzáadjuk a liszthez, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Beletesszük a cukrot, a citrom és a narancs reszelt héját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. Fóliával letakarva néhány órára hűtőbe tesszük. Akár egy egész éjszakát is.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán vékonyra (kb. 1 cm) kinyújtjuk. A felét teli, a felét pedig lyukas szaggatókkal szúrjuk ki. (Az elején kicsit nehéz vele dolgozni, a tészta könnyen törik, elég kemény, amikor kivesszük a hűtőből, de gyorsan meglágyul a kezünktől.)
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, pár centire egymástól. Előmelegített sütőben megsütjük. Figyeljünk, mert gyorsan átsül (kb. 10-15 perc).
  5. A kihűlt linzereket ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk. A felső karikákat ragasztás előtt esetleg porcukorba mártjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nálunk ez decemberi süti. Szülinapomra szoktam a köszöntőknek sütni. Meg persze karácsonyra! Olyan jó illata van, amikor sül. Frissen még ropogós (én így is szeretem, mindig elnassolok párat). Dobozban gyorsan megpuhul, másnapra tökéletes lesz, ha marad.

További receptek

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek