Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzer 10. - Ischler 6.

Linzer 10. - Ischler 6.
Linzer 10. - Ischler 6.
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régen sütöttem linzert. Mivel a barátom nagy kedvence, gondoltam nem hiányozhat a karácsonyi menüből.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez és a mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
  3. Linzer: fodros szélű szaggatóval ugyanannyi lyukas és sima formát szaggatunk.
  4. Ischler: 4-5 cm-es kör alakú szaggatóval kis köröket szaggatunk.
  5. Ezután zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tésztákat, és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
  6. Ha kihűltek a formák, összeragasztjuk őket baracklekvárral.
  7. Elkészítjük a csokimázat, és az összeragasztott ischlerek felső felét belemártjuk.
  8. Ha megszáradt a tetejük, zárható dobozban tároljuk a csokoládés karikákat.
  9. A linzert egy műanyag dobozba tesszük, és fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 382
elküldve: 2
receptkönyvben: 231
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

zsumi

Mióta szakács: 2010.08.22.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos isler és linzer, isler-linzer variációk

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

taricsanita
taricsanita Sat, 2013-03-02 13:33

Én nem értem nekem száraz maradt a tészta kellett egy kis tejfölt meg tejet belerakjak hogy összebirjam állítani a tésztáját.

fnbetti
fnbetti / fnbetti Tue, 2013-03-05 17:04

Most az jutott eszembe, h lehet, h nem is kellett volna bele tej meg tejföl, csak nem melegedett eléggé át a kezed melegétől a zsír, addig pedig nem puhítja meg annyira a tésztát, h összeálljon. Elég sokáig kell gyúrni... :)

fnbetti
fnbetti / fnbetti Fri, 2011-12-23 17:42

A 3 éves kislányommal a napokban sütöttük meg!! Igaz, mi csak islert készítettünk, mert a leányzó azt kért! Nagyon finom, mutatós süti!! A mamiéknak is vittünk az unoka sütijéből, el voltak ájulva!! Köszi!

gyorijuci
gyorijuci Mon, 2011-12-12 14:38

Elkészítettem a linzert és nagyon finom lett, azt leszámítva, hogy nekem túl édes a 25 dkg cukorral. Kevésbé édes szájúaknak javaslom, hogy csökkentsék a cukor adagot.

1612
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 25 dkg
mangalica zsír 20 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
sárgabaracklekvár 5 dkg
tortabevonó 20 dkg
margarin 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek