r
Nosalty Logó

Egyszerű vendégváró linzer Gabystól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabys
Egyszerű vendégváró linzer Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 524 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5238 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 414 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 524 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    222 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3054.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1428 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.8 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2146 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1560 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 5238 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 414 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta száraz hozzávalóit1 nagyobb tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a margarint az egész tojást + 2 sárgáját.
  3. Összegyúrjuk. Morzsálódni fog, az elején kicsit nehezen áll össze,de ne tegyünk hozzá semmit a kezünk melegétől megolvad amargarin, és össze fog állni. A legvégén, ha már összeállt, csak a tenyerünket lisztezzük meg, hogy sima egyenletes tésztát tudjunk gyúrni.
  4. A kész tésztát minimum fél órára a hűtő leghidegebb részére tegyük (ne a fagyasztóba!).
  5. A nyújtás során mindig csak annyit vegyünk le a tésztából, amennyi a tepsiben elfér, a többit a hűtőben tartsuk, hogy ne melegedjen fel.
  6. Lisztezett nyújtódeszkán kicsit átgyúrjuk az adagtésztát, és egyenletesen kb. 2-3 mm-re kinyújtjuk, és tetszőleges formákat szúrjunk ki.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
  8. Előmelegített sütőben csak addig sütjük, amíg az alja színesedni, barnulnikezd. 5-10 perc.
  9. Ha a sütik kihűltek, tegyük légmentesen zárható dobozba. Hűvös helyen nagyon sokáig eláll. Felhasználás előtt 1 nappal kenjük meg lekvárral, illesszük össze, és tegyük vissza a dobozba. 1 nap alatt visszapuhul, és omlós lesz.
  10. Ha van kedvünk és időnk, a kész sütiket csokimázzal lehet díszíteni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 90262
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Általában ez a süti karácsonykor esedékes. Én évközben is gyakran csinálok, a gyúrás és sütés része gyorsan kész, a lekvárral való kenegetés pepecselős csak. Viszont nagyon jó vendégek kínálásához, mikor tudom, nem lesz időm sütni, csak előveszem előtte való este, megkenem, másnap tálalhatom. Ja és persze ez olyan "jövök-megyek, bekapok egy-két darabot" süti. Szerintem elronthatatlan, ha kicsit tovább is sütöm (mert nem figyelek), akkor is felpuhul 1 nap alatt. Érdemes kipróbálni, mutatós -pláne csokidísszel -, sok lesz belőle (persze ez relatív), és nem drága. A sütésre azért figyeljetek oda, mert ahány sütő...

Hozzászólások (11)

pussycat

Nagyon latvanyos ez a sutis tal! Az en receptem is nagyon hasonlit ehhez, az enyemben nincses sutopor, de igy is meg fogom probalni. Udv. Veronika

Gabys

Szió:) szerintem a süt?por kicsit könnyedebbé teszi, ez a tapasztalatom. De ahogy ismerem a receptjeidet, a te variációd is biztosan tökéletes:) Üdv, Gabi

Csiki Piroska

Egyszer? és mégis látványos, nagyon szépen díszítetted. Piroska

Gabys

Köszönöm Piroska:) Nagyon szép hetet kívánok Neked.:) Gabi

Törölt felhasználó

Hiányolom a sót bel?le. Az adja meg az alapízt. Finomabb minden t?le.

Gabys

Kedves Manhattan, én nem hiányolom a sót bel?le. Ebben a sütiben nem releváns. Ett?l persze Te még tehetsz bele izlésednek megfelel?en, ha úgy gondolod. Láttam már húslevesbe is cukrot tenni, mert állítólag úgy finomabb.Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Hol tudom elmenteni?

Gabys

Szió, a kép alatt látható a "receptkönyvbe" arra kattintva tudod elmenteni a receptet. Így bekerül a receptkönyvedbe. Szép estét kívánok: Gabi

Törölt felhasználó

A kép bal alsó sarok, "receptkönyvbe" katt és kész.

Törölt felhasználó

De jó, karácsonyra most már tudom hogy mit fogok csinálni. :-) Köszönöm

Gabys

Nagyon szívesen:) Szép estét Neked és köszi hogy besegítettél a receptmentésbe:) Szép estét Neked! Gabi

dadimami

Kedves Gabys! Nagyon gusztusos a sütid, nyilván finom is. Én is Karácsonyra szoktam hasonlót, - idén a te recepted szerint fogom - megsütni. Egy csipet sót én is teszek, még a piskótatésztába is. Egy javaslat: a linzerekhez a margarint a tésztakészítés el?tt pár órára célszer? fagyasztóba tenni, majd káposztareszel?n a lisztbe reszelni és úgy elmorzsolni a liszttel. Ily módon a tészta gyúrás utáni h?tését is megspórolhatjuk. üdvözlettel: Margó

Gabys

Kedves Margó! Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat és remélem sokan elolvassák a tanácsodat és hasznosítják is:) Valóban sokkal egyszer?bb a fagyos vajat/margarint lereszelni a tésztához. Hogy én mégis miért így csinálom? Anyától így tanultam kezd? háziasszonyként, így csináltuk együtt (miközben gyúrkásztam, csipegettem a tésztából, mert szerintem nyersen is finom) mára sajnos már csak emlék a közös munka. Ez így rögzült bennem, ezért szól így a recept:) A só....:) Ebben nem foglalok állást most sem, ez szerintem olyan dolog, ki hogy látta, tanulta, gondolja. Ha elkészíted a sütit és az ünnepek alatt lesz rá id?d, örömmel veszem majd a véleményedet:) Szép estét: Gabi

Törölt felhasználó

T

Törölt felhasználó

Szia. En eppen ma probalom ki ezt a sutit remelem a kis csaladomnak izleni fog. Majd kuldok kepet hogy sikerult:-)

Törölt felhasználó

Elkészítettem, nagyon könny? recept, ami pont olyannyira finom is! Ajánlom mindenkinek, de f?képp a tejallergiával küszköd? családoknak, akik ezzel szeretnék édesíteni napjaikat!

Gabys

Kedves Viola! Nagyon örülök hogy ízlett, örömmel olvastam. Köszönöm, hogy ajánlod másoknak is elkészítésre:) Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Képzeld Gabi! Annyira bevált ez a recept, hogy ma is ezt készítettem, fel tudom csomagolni a fiamnak a bölcsibe, mert sokáig eláll! Feldobtam egy kis dióval és citromhéjjal, várakozáson felüli lett:)

Gabys

Óóóóóóóó:) Óriási örömmel olvastam a soraidat:) Ha van id?d és kedved, írd le lécci, hogyan turboztad fel a sütit dióval+ citrommal. Rajtam kivül biztosan mások is kíváncsian és örömmel fogadják az ötletedet:) Jó pihenést a hétvégén:) Gabi

dioevi

Szerintem azért kell minden édes tésztába sót is tenni, mert "az jobban kihozza a cukor izét " -ezt így mondta a nagymamám...És ? is belereszelte a vajat...

Ketkislany

Legkeveresesen sutod, vagy alul-felul?

Gabys

Szia, hagyományos régi süt?m van, csak alsó lánggal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek