Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Limonchello szirupos kókusztorta

Limonchello szirupos kókusztorta
Limonchello szirupos kókusztorta
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom ezt a sütit, mert amellett, hogy nagyon finom és könnyed, pofon egyszerű az elkészítése.

hozzávalók / 4 adag

Tortához

Sziruphoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben a csipetnyi sóval megfőzzük a darát. Hozzákeverjük a cukrot, a kókuszreszeléket, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Belekeverjük a tojásokat.
  3. A masszát vajazott, lisztezett (kb 22 cm-es) tortaformába simítjuk, és 180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
  4. Sűrű szirupot főzünk a cukorból, citromból és a likőrből, majd a rácsra helyezett tortát meglocsoljuk vele úgy, hogy egy villával megszurkáljuk a tésztát, hogy a szirup a torta belsejébe is beszívódjon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 058
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
112 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szirupos citromtorta, citromszirupos kókuszos torta, kókusztorta citromos limoncello sziruppal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

700
kókusztej 4 dl
1 csipet
búzadara 100 g
cukor 3 púpozott ek
kókuszreszelék 5 ek
tojás 2 db
limoncello 1.5 dl
cukor 15 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert