Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Limoncellós panna cotta

Limoncellós panna cotta
Limoncellós panna cotta
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készülődtem már erre az édességre. Nem időigényes, pillanatok alatt összeállítható, mégis csak most kerítettem rá alkalmat. Talán mert a fiam táborban van, és ő ezt nem enné meg. Én a férjemmel bezzeg szívesen.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl tejbe beleszórjuk a zselatint és megvárjuk, míg megpuhul (10-15 perc).
  2. A maradék tejet a tejszínnel, cukorral, limoncellóval összekeverve melegítjük. Mielőtt felforrna, hozzákeverjük a zselatinos tejet és keverjük, míg el nem olvad.
  3. Ekkor leszelünk 4 vékony szelet citromot, a forma aljába tesszük, majd ráöntjük az elkészült folyadékot. Ha langyosra hűlt, hűtőbe tesszük 2-3 órára, míg megdermed.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 858
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

limoncello likőrös-tejszínes krém, tejszínes-citromos pohárkrém, panna cotta limoncellóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

323
tej 200 ml
habtejszín 250 ml
limoncello 100 ml
cukor 25 g
zselatin 2 teáskanál
citrom 0.5 db