Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromlikőrös panna cotta

Citromlikőrös panna cotta
Citromlikőrös panna cotta
18 perc / előkészület: 3 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc blogosom, Mézigörl oldalán találtam ezt a pc-t. Felhívom a figyelmet arra, ha ezzel a tejszín-likőr mennyiséggel dolgozunk, akkor igencsak érezhető alkoholtartalmú készítményt kapunk. Ha nem csajos- vihogós estére készül, érdemes csökkenteni a szesz-arányt. :)
Egyébként nem érdemes csökkenteni, jó ez így... :D

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk.
  2. Felforraljuk a tejet, majd elkeverjük benne a cukrot és a vanília kivonatot. 
  3. A felforrt tejhez adjuk a tejszínt, újra forralunk rajta egyet. 
  4. Elzárjuk alatta a gázt (villanyt), majd belekeverjük az előzőleg kinyomkodott zselatinlapokat. Addig keverjük, míg fel nem olvad. Forró tej esetében ez nem okoz túl nagy gondot.
  5. Amikor már nem tűzforró, akkor beleöntjük a likőrt is, és összekeverjük.
  6. Ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük dermedni
  7. Karamellizált cukorral, levárral, gyümölccsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 931
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

bAbszalma

Mióta szakács: 2010.11.03.
8 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

panna cotta, tejszínes-likőrös zselés pohárkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

373
habtejszín 2 dl
limoncello 2 dl
tej 2 dl
cukor 3 ek
vanília kivonat 2 kávéskanál
lapzselatin 4 db