r
Nosalty Logó

Lilahagymás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
villers
Lilahagymás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Összesen 1164 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Összesen 4655 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Összesen 352 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    681 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 1164 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    300.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6394.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    4521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    442 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2725 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1886 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 4655 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 352 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összekeverjük a sóval, majd beletesszük a felfuttatott élesztőt, tejfölt, tojást, és az egészet dagasztófejjel ellátott robotgéppel simára gyúrjuk. Ha túl lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet tehetünk hozzá.
  3. A tésztát 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  4. Közben a margarinon a félkarikákra vágott hagymát megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A pihentetés után a tésztát vékonyra nyújtjuk, és a hagyma kb. 3/4-ével megkenjük, majd ránézésre fentről 3 részre osztjuk, és afelső harmadát visszahajtjuk, erre ráhajtjuk az alsó harmadot. Most egy hosszabb csíkot kaptunk, erre kenjüka maradék hagymát, majd ezt is hárombahajtogatjuk ugyanúgy, csak most oldalról.
  6. Újrapihentetjük 1 órát.
  7. Kb. 1 ujjnyiranyújtjuk (ne legyentúl vékony!), és kiszaggatjuk(én kb. 5 centisekre).
  8. Tepsibe tesszük, és még ott is pihentetjük kb. fél órát.
  9. Tetejét tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben "szépre" sütjük .
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 48931
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 15.

Ajánló

Bármikor, bármennyit... Egy vendégségbe vagy ha vendégek jönnek, vagy csak úgy...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Felhasználó képe
villers 4 recept

Soha nem sütöttem pogácsát, vagyis csak egyszer, de valahogy olyan száraz lett. Most viszont már hónapok óta nézegetem a recepteket, és nekem ez tetszett a legjobban, amit Limara oldalán találtam.

Hozzászólások (23)

jucuslukacs

Nagyon finom ez a pogi,koszi a receptet!

villers

Egészségedre, örülök, hogy ízlett :o)

Törölt felhasználó

ez valami csodálatos....ilyen finom pogácsát még nem ettünk...!!!! köszönjük!!!

villers

Szívesen :o). Az egyik barátn?mnek is elküldtem, amint kipróbáltam, és a férje is azt mondta, hogy nyugodtan küldhetek a nejének még ilyen recepteket. Állítólag még több nap múlva is nagyon finom, de ez nálam nem derült ki, mert hamarabb elfogyott...

Törölt felhasználó

Szerintem is nagyon finom ez a pogi! Én a pirított hagymára szórtam piros paprikát, borsot és ételízesít?t is. Ja, és mi sem tudjuk milyen pár nap múlva ... pedig dupla adag készült!

villers

Ezt a piros paprikás dolog jó ötlet, én is ki fogom próbálni. Sajnos tényleg nagyon eteti magát, valahogy addig eszi az ember, ameddig van...

Törölt felhasználó

Nagyon nagyon finom,én a tetejét megszórtam sajttal-füstölt és sima sajttal.Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves Villers, 2 dolog: 1.) LIMARA A CSÚCS!!! Ha péksüti, akkor LImara, ez nem is kérdés. (Kár, hogy nem tudom, hogyan kell regisztrálni a blogjára...) 2.) Ha nekem nincs itthon lilahagymám, csak egy csokor, friss újhagyma, meg a mélyh?t?ben mirelit hagymakockák (vöröshagymából), Te mit javasolsz, melyikkel merjek nekiállni? Mert okvetlen szeretném még ma, de legkés?bb holnap reggel kipróbálni (vendégek jönnek, ilyenkor kell kísérletezni, nem? :-)) KÖSZÖNÖM!!

villers

Kedves Zit! Én inkább az újhagymára (már csak a látvány miatt is) szavaznék, de biztos a simával is finom lenne. Viszont tuti, hogy nem lesz ugyanaz az ízhatás, mintha lilahagyma (az ugye édeskésebb) lenne, de rossz nem lehet azzal sem... Én legközelebb medvehagymával akarom kipróbálni. Majd írd meg milyen lett... Üdv: Villers

Törölt felhasználó

@Zit! Itt a link, ahol regisztrálni tudsz Limara oldalára. Nem kell semmi hozzá, csak ki kell tölteni. http://emargit.gportal.hu/gindex.php?prt=132433&pg=10&reguser=1&miss_ln=&miss_email=&miss_email1=&miss_email2=&miss_pass=&miss_wrongpass=&miss_refid=&error=&fullname=M%E1rv%E1nyi%20Emese&ln=memese67&email1=emese67@gmail.com&email2=emese67@gmail.com&zip=1144&bday_y=1967&bday_m=6&bday_d=9&sex=f&school=3&refid=&inetwhere=a%3A2%3A%7Bi%3A0%3Bs%3A1%3A%221%22%3Bi%3A2%3Bs%3A1%3A%221%22%3B%7D

Törölt felhasználó

Köszi Emese! :-)

Törölt felhasználó

Hello Villers:) Ezt a tejfölös pogi receptet ismertem, mármint magát a tésztát, de sose adta volna ki az eszem, hogy lilahagymával így fel lehet dobni! nagyon jól néz ki, és, ha a következ? életemben nem leszek diétán, tutira ki is fogom próbálni!:) Üdvözöllek:)

villers

Én ugye folyamatos diétán vagyok, ezért is csináltam arányosítva jóval kevesebbet, tulajdonképpen azt a tányérnyit, ami a fotón van :o). Egyébként regisztráltam az oldaladra, és bár én még a diétás recepteket is "diétásítom", de én ugye nem vagyok normális...

Törölt felhasználó

Láttam, hogy regeltél, de nem szólsz..gondoltam kivárom:)) Szabad ám megszólalni, szeretettel fogadnám a szakmai tudásodat is!

villers

Talán majd egyszer :o). Amúgy már nem írok fórumokba, inkább olvasok, az a biztos, abba nem lehet belekötni :o)

Törölt felhasználó

Roxa az nem a Hoxa, ezt ne felejtsd:)

villers

Ok :o)

Törölt felhasználó

Elkészítettem, és a végeredmény nagyon finom lett, tényleg nem lehet abba hagyni. :) Köszönet a receptért.

vitamin51

Nagyon köszönöm a receptet, megsütöttem és fantasztikus lett! El sem akartam hinni, ezer éve próbálkozom pogácsa sütéssel, de soha nem sikerült. Általában nagyon száraz, morzsás lett, vagy másnap verekedni lehetett vel. Ez most annyira finom lett, hogy nem érte meg a másnapot:-)

villers

Ahogy olvastam a hozzászólásod, reménykedni kezdtem, hogy végre valakinél megérte a másnapot, és megtudom, hogy akkor milyen :o)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ez a pogi valami elképeszt?en fantasztikus!!! Másodszor csináltam meg tegnap délután, és f?zésér?l elismert két barátom is gratulált hozzá! Sikerült három darabot eldugnom bel?le ma reggelre és örömmel jelentem, hogy ugyanolyan finom, mint tegnap este..........csak kevés:)))!!!

villers

Végre megtudtam, hogy másnap is jó, nálunk soha nem maradt bel?le :o)

Törölt felhasználó

Jajj de finom lett!!!!!! Eddig én is csak ilyen már frissen porhanyós, másnap vereked?s pogit tudtam csinálni (ezért nem is nagyon próbálkoztam vele), de ez nagyon fini lett!!!!!! Azt hiszem most már csak ilyen pogit fogok készíteni! Köszönöm a receptet!!!!

villers

Na ezért nem szabad soha feladni :o)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, nagyon-nagyon finom lett. Nálunk azt sem tudta kivárni a család, hogy kih?ljön, úgyhogy begyúrtam a második adagot is. :)

Törölt felhasználó

Ez elképeszt?en finom. Gratulálok! Én imádom a pogikat (sütni is meg enni is). Ez valami fenomenális.Köszi a receptet. Ja és másnap is uggggyyyan olyan fincsi.

villers

Köszi a visszajelzést, legalább már tudom, milyen másnap. Bár nekem minden pogácsa, kalács, kenyér, péksüti frissen az igazi. És hála a családnak, nem is kell másnapig tárolni :)

Szilvi617

Szia, lenne egy kérdésem. Szeretném megcsinálni a kisfiam szülinapjára, nem vagyok egy nagy szakács, de azért elboldogulok. :) Írtad, hogy 2-3 órát be kell tenni a h?t?be, szerinted ártana a tésztának, ha egy egész éjszakát pihenne a h?t?ben? Csak azért gondoltam, mert ezer dolgom lenne még aznap és ez lényegesen megkönnyítené a dolgomat. El?re is köszönöm a válaszod.

villers

Szerintem nem lenne baj, bár hangsúlyozom, hogy ezt még soha nem csináltam így. Szerintem nem ronthatod el vele, viszont akkor rögtön az összegyúrás után tedd be, ne keljen meg, és jóval nagyobb tálba tedd a h?t?be, mert ott is kelni fog, és valamivel takard le. Majd írd meg, hogy sikerült. Különben is, frissen minden pogácsa jó :)))

Szilvi617

Köszönöm a gyors választ. Megírom milyen lett, remélem nem szúrom el. :)

Szilvi617

Szia, már kisült az els? adag, a következ? most sül. Nagyon finom lett, így bátran merem ajánlani másoknak is ezt a módszert. Köszönöm a receptet. :)

villers

Akkor most már ezt is tudjuk, köszi, hogy megírtad :o)))

Hozzávalók

A tésztához

A hajtogatáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Elképesztő külsejű kenyeret sütöttünk lila édesburgonyából

"Lila kenyér, ami egészséges? Ugyan már!" - gondoltam magamban, aztán kicsit utánamentem a dolognak, és kiderült, hogy van benne igazság. Az 'ube' (magyarul lila édesburgonya) egy népszerű alapanyag Ázsiában nemcsak a színe, hanem jótékony hatásai miatt is. Tele van A- és C-vitaminnal, antociánnal, ami egyúttal egy erős antioxidáns is, ja, és Instagramon is jól mutat! Ideje tehát mostantól több lila kenyeret fogyasztani!

Réthly Dávid

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.