Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilahagymalekvár kakukkfűvel

Lilahagymalekvár kakukkfűvel
Lilahagymalekvár kakukkfűvel
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig szemeztem ezzel a finomsággal, mire bele mertem vágni, hogy elkészítem. Rengeteg receptet találtam a neten, ezért nem tudtam dönteni, melyiket is csináljam meg, így összegyúrtam őket és ez lett belőle. :)

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/
 

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Grillezett húsokhoz, frissensültekhez jó választás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát negyedeljük, majd fél cm-es darabokra vágjuk és egy lábasba rakjuk.
  2. A hagymához tesszük a cukrot, a vörösborecetet és takarék lángon elkezdjük összefőzni.
  3. Mikor a hagyma már megpuhult, de még darabos, (10-15 perc, attól függően, milyen a hagyma) hozzákeverjük a dzsem tartósítót, a kakukkfüvet és még kb. 5-7 percig főzzük.
  4. Forrón üvegekbe szedjük.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 46 498
elküldve: 14
receptkönyvben: 328
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kakukkfüves hagymalekvár, lilahagymadzsem

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiltana
kiltana Sat, 2017-12-30 18:18

Ajándékba készítettem, sikert aratott! Köszönöm a receptet!

Erzsi Ali
Erzsi Ali Thu, 2013-12-26 00:15

Kénytelen voltam még 4 adagot befőzni, mert az előző 2 adag elfogyott!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2011-06-30 08:06

Szia pufinlekvár!

Ekkora mennyiséghez fél kávéskanálnyi szárított kakukkfüvet tettem. Biztosan nagyon finom friss kakukkfűvel is, de sajnos nekem nem volt. 5-6 370 ml-es üveg kellhet hozzá (ha jól emlékszem), attól függően milyen a hagyma, mennyire esik össze. Ha kimarad egy kicsi, az rögtön fogyasztható. :)

Üdv: Ági

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Wed, 2011-06-29 19:10

Szia!
Meg tudnád írni hogy mennyi kakukkfüvet tettél ehhez a mennyiséghez??
Szárított vagy fris kakukfüvet használtál?
Mennyi 7 dl-es üveg lett ekkora mennyiségből?

170
lila hagyma 1.2 kg
cukor 30 dkg
vörösborecet 2 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint
dzsemfix 20 g