Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymadzsem

Hagymadzsem
Hagymadzsem
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiskoromban szerettem meg nagyon a sült hagymát, édesapám mindig csinált nekünk hétvégén olyan előétel-félének. Mikor megtaláltam ezt a receptet, hát az első volt, hogy megcsináltam annyi különbséggel, hogy én sima hagymát használtam és nem lilát. De így is isteni finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
  2. A cukrot serpenyőben megolvasztjuk, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az olajat. Összekeverjük, és beletesszük a hagymát.
  3. Jól átforgatjuk benne, majd megsózzuk.
  4. Lefedve kb. egy órát puhítjuk, pároljuk, és közben adagoljuk hozzá a bort.
  5. Ha elfőtt róla, akkor kész! Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 31 821
elküldve: 5
receptkönyvben: 173
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

hagymadzsem, hagymalekvár, vörösboros sült hagyma

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Noncsi_
Noncsi_ Sat, 2012-02-04 16:29

Szia!

Nagyon köszi a receptet, most készítettem el és valami isteni finom! Vegyesen csináltam lila és vöröshagymával, és tettem még hozzá egy kiskanálnyi mézet. Szójás-ketchupos pácolt karajszeleteket sütöttem tócsnival, és arra tettem a hagymalekvárt. Nagy sikere volt :)

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2012-02-04 18:39

Szia! Igazan nincs mit, en nagyon nagyon szeretem ezt. Mint alabb irtam, van hogy en csak ugy fogom es kiflibel megeszem, sot, volt hogy magaba is. )))))))))))))))))))) De ha leulunk ebedelni, akkor rizsre szoktam ratenni!
Tovabbi kellemes estet kivanok:Moni

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2012-02-01 15:16

Szia!
Az oszintet megvallva en ezt annyira szeretem,hogy van hogy csak fogok egy kiflit es avval eszem, illetve rizzsel nagyon finom, ra teve. Meg ahogy irtad sult husos etelekhez!
Kellemes napot:Moni

macska rozi
macska rozi Wed, 2012-02-01 14:09

Szia!
Nagyon jol hangzik,de mivel szoktak ezt enni?Milyen etelhez illik?szerintem sult malachoz,kacsahoz.

143
vöröshagyma 20 dkg
cukor 1 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
vörösbor 1 dl
0 ízlés szerint