Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-almás cseresznyelekvár

Narancsos-almás cseresznyelekvár
Narancsos-almás cseresznyelekvár
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár epret is lehet a gyümölcsök közé keverni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk és félig puhára főzzük. A narancsot meghámozzuk, felaprítjuk.
  2. A gyümölcsöket egy lábosba tesszük, majd hozzáadjuk dzsemfixszel elkevert cukrot, és elkezdjük főzni.
  3. Ha már rotyog a lekvár, folyamatosan kevergetjük még kb. 10 percig, majd levesszük a tűzről. Botmixerrel pépesítjük.
  4. Kimosott üvegekbe merítjük, lefedjük az üvegtetővel, és 5 percre fejtetőre fordítjuk, és hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 121
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsdzsem

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

443
cseresznye 80 dkg
alma 3 közepes db
narancs 2 közepes db
cukor 20 dkg
dzsemfix 1 csomag